Συμβουλές μακιγιάζ για τέλειο αποτέλεσμα στα μάτια

images_1352017_4.13.jpg

Όλες οι γυναίκες δίνουν μεγάλη προσοχή στο μακιγιάζ των ματιών, κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο κάποιες όμως όχι.

1. Ιδανική βάση. Όπως και στο μακιγιάζ του προσώπου, η προετοιμασία του «καμβά» είναι σημαντική, δηλαδή η βάση στην οποία θα δουλέψουμε το μακιγιάζ. Η σωστή βάση στο άνω βλέφαρο προσφέρει εύκολη εφαρμογή της σκιάς ματιών, την συγκρατεί στην αρχική της θέση, της προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη απόδοση στο χρώμα. Χρησιμοποιήστε ειδικά concealer για το άνω βλέφαρο, που προσφέρουν μια ματ – σταθερή βάση και στη συνέχεια απλώστε την σκιά ματιών.

2. Χρώμα. Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν στον φυσικό σας τόνο και δημιουργήστε απαλές γωνίες με 1-2 τόνους πιο σκούρες σκιές για το καθημερινό μακιγιάζ. Για μια βραδινή έξοδο δημιουργήστε πιο έντονο και δραματικό βλέμμα χρησιμοποιώντας σκούρες αποχρώσεις για smoky eyes ή sexy φωτεινά χρώματα .

3. Υφή. Για το καθημερινό σας μακιγιάζ επιλέξτε ματ ή σατέν υφές. Για το βράδυ μπορείτε να παίξετε με πιο λαμπερές ιριδίζουσες, με πέρλες και με στρας σκιές ματιών.

4. Συνδυασμός. Μην συνδυάσετε παραπάνω από 2 σκιές ματιών σε διαφορετική απόχρωση και ποτέ μην συνδυάσετε σκιές ματιών που κάνουν έντονη αντίθεση όπως άσπρη με μαύρη. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό και το βλέμμα σας θα φαίνεται άγριο.

5. Περίγραμμα. Το σωστό περίγραμμα δίνει έμφαση στα μάτια, κολακεύει το βλέμμα και είναι ένα τρικ για να φαίνονται οι βλεφαρίδες πιο έντονες. Αν δεν έχετε το ιδανικό σχήμα ματιών, μην ακολουθείτε τη γραμμή του άνω βλεφάρου έως την εξωτερική γωνία του ματιού – σχηματίστε τη γραμμή του eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών που έχετε. Για παράδειγμα αν τα μάτια σας είναι καθοδικά θα πρέπει να τα «ανορθώσετε» οπότε η γραμμή στην εξωτερική γωνία πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη γραμμή του βλεφάρου.

6. Υφές για περίγραμμα. Επιλέξτε μολύβια ματιών σε μαύρο ή καφέ ή σκούρο μπλε ή σκούρο πράσινο χρώμα (ανάλογα με το χρώμα που ταιριάζει στο φυσικό σας τόνο) για το καθημερινό μακιγιάζ. Για πιο έντονο βραδινό μακιγιάζ επιλέξτε υγρά, κρεμώδη ή gel eyeliner σε μαύρο χρώμα.

7. Μάσκαρα. Μην κάνετε το λάθος να βάφετε τις βλεφαρίδες με έντονη μάσκαρα το πρωί. Το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό και μετά από αρκετές ώρες τα μάτια φαίνονται κουρασμένα. Προτιμήστε μια απαλή μάσκαρα για το πρωί σε μαύρο χρώμα ή καφέ αν έχετε ξανθά μαλλιά και πολύ λευκή επιδερμίδα. Για ένα βραδινό μακιγιάζ μπορείτε να κάνετε τις βλεφαρίδες πολύ έντονες χρησιμοποιώντας μάσκαρα που προσφέρει πλούσιο όγκο και μήκος. Αν έχετε πολύ μακριές βλεφαρίδες μην το παρακάνετε με πολλές στρώσεις γιατί τα μάτια θα φαίνονται βαριά και κουρασμένα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””