Σταματήστε το χρόνο χωρίς χρήματα

images_352017_face-cream.jpg

Μερικά απλά μυστικά θα σας βοηθήσουν να δείχνετε έως και 10 χρόνια νεότεροι. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Γιατί γερνάμε;
* Λόγω των των ελευθέρων ριζών. Η ακτινοβολία, ηλιακή και χημική, το άγχος, η κακή διατροφή, το κάπνισμα είναι οι βασικότεροι παράγοντες που οξειδώνουν τον οργανισμό μας.
* Λόγω των τελομερών. Τελομερή, είναι τα άκρα των χρωμοσωμάτων που όσο μεγαλώνουμε μικραίνουν και επιφέρουν τη γήρανση

Τι να κάνετε

Φάτε σωστά
Αν δεν παρέχετε στον οργανισμό σας τα σωστά θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα), τότε αυτός φθείρεται. Το κεντρικό νευρικό σύστημα αποδυναμώνεται, ο ρυθμός του μεταβολισμού επιβραδύνεται, το συκώτι και το έντερο- τα βασικότερα όργανα αποτοξίνωσης, υπολειτουργούν. Τρώτε συχνά, μικρά γεύματα, που δεν αυξομειώνουν το σάκχαρο του αίματος, τα οποία θα περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα και τα ωφέλιμα καλα λιπαρά (μονοακόρεστα, ω-3, ω-6). Επιλέγετε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, βιολογικά ή πλυμένα καλά. Τρώτε λιπαρά ψάρια, κρέατα από ζώα που τρέφονται με γρασίδι και αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής.

Πίνετε πολύ νερό
Ο οργανισμός γερνάει χωρίς την απαραίτητη υγρασία και οι ιστοί δεν αναπλάθονται. Πίνετε πολύ νερό, κατά προτίμηση φίλτρου και αποφεύγετε το αλκοόλ. Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί επιτρέπεται καθημερινά. Το κόκκινο κρασί περιέχει την ουσία ρεσβερατρόλη, ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Κοιμηθείτε καλά
Πέφτετε για ύπνο κατά τις 11 το αργότερο. Στο διάστημα 12-4 το πρωί εκκρίνεται η ορμόνη της αντιγήρανσης. Ιδανικά θα ήταν και 10-30 λεπτά σιέστα το μεσημέρι. Αναπλάθονται τα κύτταρα του εγκεφάλου και μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Ασκηθείτε
Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι, οι δουλειές του σπιτιού, η βόλτα με το σκύλο αρκούν, αρκεί να αφιερώνετε 20-30 λεπτά καθημερινά.

Μειώστε το άγχος
Το ξέρω, είναι δύσκολο να το πετύχετε και μάλιστα σε αυτήν την περίοδο κρίσης. Ωστόσο σας προτείνων αν αφιερώνετε 10 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, και να δίνετε τη δυνάτοτητα στον εαυτό σας να ηρεμεί. Προσευχηθείτε, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε κάτι όμορφο, κάντε γιόγκα, διαλογισμό.

Το μυστικό
Να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε ότι η δουλειά σας είναι… σιδερόμπαλα. Ο οργανισμός αυξάνει τις ορμόνες του στρες, οι οποίες μας γερνάνε.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr