Σέξι καλοκαιρινά αρώματα που συγκλονίζουν!

images_2252017_2_vXOjf4XWJCPl.jpg

Το άρωμα είναι κάτι πολύ προσωπικό που σε χαρακτηρίζει και είναι ικανό να κάνει πολλά (αντρικά) κεφάλια να γυρίσουν και να μείνουν για πάντα εκεί.

Πώς θα διαλέξεις το τέλειο άρωμα για το καλοκαίρι που θα είναι σαν να φόρεσες όλη τη φρεσκάδα της θάλασσας και όλα τα αρώματα των λουλουδιών επάνω σου; Επειδή το τέλειο καλοκαιρινό άρωμα δεν είναι ουτοπία αλλά και αυτό δε θέλει κόπο αλλά τρόπο διάβασε παρακάτω τα πάντα για το πιο σκανδαλιστικό άρωμα του καλοκαιριού: το δικό σου!

Μάθε τις νότες σου: όπως ακριβώς δε θα φορούσες ένα πουλόβερ σε καλοκαιρινό πικνίκ έτσι και με τα αρώματα υπάρχουν ορισμένες νότες που είναι απαγορευτικές επιλογές όταν πρόκειται για το καλοκαιρινό σου άρωμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε οι μυρωδιές που κυριαρχούν είναι φρέσκες και φυσικές ή ίσως καλύτερα εμπνευσμένες από τη φύση. Τα φρουτένια, τα λουλουδένια, με βάση το ξύλο, και με άρωμα εσπεριδοειδών είναι εκείνα που συγκεντρώνουν την προσοχή σου τώρα!

Τιπ: μην ξεχνάς ότι τώρα που σκάει ο τζίτζικας οι μυρωδιές είναι όλο και πιο έντονες και όπως καταλαβαίνεις ένα “βαρύ” άρωμα μόνο δυσφορία σε εσένα και τους γύρω σου μπορεί να προκαλέσει! Για το καλοκαίρι αυτά είναι τα πολύ γλυκά αρώματα (σε σημείο που μπορείς να πάθεις ζάχαρο), το έντονο άρωμα βανίλιας που είναι “βαρύ” αλλά και το πατσουλί, οπότε καλά θα κάνεις να τα αποφύγεις!

Καλοκαίριασε και για το άρωμα σου: έχεις ένα signature άρωμα που ναι μεν φοράς το χειμώνα αλλά δε θέλεις με τίποτα να αποχωριστείς τους καλοκαιρινούς μήνες; Τότε μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες μάρκες έχουν προνοήσει με νέες καλοκαιρινές εκδοχές των αγαπημένων σου αρωμάτων για να μην είσαι παραπονεμένη το καλοκαίρι. Συνήθως πρόκειται για την πιο απαλή εκδοχή του αγαπημένου σου αρώματος εμπλουτισμένου με πιο απαλές φρουτένιες νότες που σε μεταφέρουν σε εξωτική θεά.

Πώς θα κάνεις το καλοκαιρινό σου άρωμα να κρατήσει: για να κρατήσει το άρωμα σου πολύ περισσότερο μπορείς κάλλιστα να επενδύσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα όπως η κρέμα σώματος, το αφρόλουτρο από την ίδια σειρά του αρώματος. Έτσι η καλοκαιρινή σου μυρωδιά δεν πρόκειται να “σβήσει” ή να δραπετεύσει με τίποτα!

Τιπ: χρησιμοποίησε ένα σαπούνι ή αφρόλουτρο χωρίς άρωμα στο μπάνιο και άπλωσε την κρέμα σώματος με το άρωμα σου και κατόπιν το ιδιαίτερο σου άρωμα για να εξασφαλίσεις ότι θα σε ρωτούν όλοι ποιο άρωμα φοράς.

Εξατμίσεις και οινοπνεύματα: το να φοράς άρωμα μέσα στον καύσωνα, γίνεται πολλές φορές μαρτύριο όταν ο υδράργυρος χτυπάει “κόκκινο” και όταν το σώμα σου ανεβάζει θερμοκρασίες είναι πολύ πιο εύκολο για το αλκοόλ στα αρώματα να εξατμιστεί σε χρόνο dt, πράγμα που σημαίνει ότι χάνεται το άρωμαι σου πολύ γρήγορα και εύκολα.

Ακόμη και αν επιλέξεις ένα πιο φρέσκο άρωμα με βάση το νερό αντί για ένα με βάση το αλκοόλ όπως ένα eau de toilette θα δεις ότι θα χρειαστείς να ξαναψεκάσεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Απλά πρόσεξε μην το παρακάνεις και φτάσεις στο άλλο άκρο γιατί όσο φρέσκα και απλά και να είναι τα καλοκαιρινά αρώματα δεν παύουν να είναι αρώματα! Εξάλλου δε θέλεις να προηγείται το άρωμα σου από εσένα όταν μπαίνεις σε ένα χώρο!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr