Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που θα γίνουν επιτυχημένα

images_3052017_listen1.jpg

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όταν μεγαλώνετε τα παιδιά σας, ώστε να τα προετοιμάσετε για τη μελλοντική τους επιτυχία; Σύμφωνα με έναν δισεκατομμυριούχο, ναι.

Ο Edgar «Injap» Sia II είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Φιλιππίνες και υπήρξε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κατάλογο των πλουσιότερων του Forbes Asia το 2016. Σε ηλικία 26 ετών, ο Injap ίδρυσε τη Mang Inasal, μια αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού στις Φιλιππίνες, την οποία πούλησε για δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Αρχές Ζωής», ο Injap δίνει τις δικές του συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς, για να αυξήσουν τις πιθανότητες τα παιδιά τους να γίνουν μελλοντικά εκατομμυριούχοι.

Να είστε πρότυπο για το παιδί σας
«Ως απόγονοι μεταναστών δεύτερης γενιάς, οι γονείς μου αγωνίστηκαν, αλλά ενστάλαξαν στα αδέρφια μου και σε μένα την αξία της σκληρής δουλειάς και της ακεραιότητας. Είδαμε πώς η αφοσίωσή τους βοήθησε να οικοδομηθούν οι επιχειρήσεις τους και είδαμε πώς οι καθημερινές τους συναλλαγές διαμόρφωσαν στον τρόπο που μεγάλωσαν», λέει ο Injap. «Το επιχειρηματικό μου πνεύμα τρέφεται βλέποντας τους γονείς μου να κάνουν τα πάντα μόνοι τους και να προσπαθούν συνεχώς».

Δώστε στα παιδιά σας ευθύνες
Εργαζόμενος στο μπακάλικο των γονιών του από την ηλικία των οκτώ ετών, η οικογένεια συνειδητοποίησε ότι το Injap ήταν ταλέντο στις επιχειρήσεις. Μία από τις δουλειές του ήταν το σφράγισμα συσκευασιών με γλυκά: «Χρησιμοποιήσαμε ένα κερί, για να σφραγίσουμε τις σακούλες μία-μία», γράφει. «Μετά από πρότασή μου, ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρικό μηχάνημα για το σφράγισμα – ήταν μια μικρή αλλαγή (και ίσως ήταν λιγότερο διασκεδαστική από τη δουλειά με το κερί), αλλά βελτίωσε τη δουλειά μας».

Τα πρώτα βήματα στον πλούτο είναι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια
«Οι γονείς μου δεν ξεκίνησαν πλούσιοι», εξηγεί ο Injap. «Όταν άρχιζαν να δημιουργούν οικογένεια και για πολλά χρόνια μετά, έπρεπε να εργάζονται σκληρά για να τα καταφέρουν». Με ταπεινή καταγωγή, ο Injap έμαθε την αξία της σκληρής δουλειάς και εμπνεύστηκε από τους γονείς του, οι οποίοι ξεκίνησαν το παντοπωλείο τους από το μηδέν.

«Για πολλά χρόνια μάθαινα, βλέποντας τους γονείς μου να τρέχουν την επιχείρησή τους με ακρίβεια. Νομίζω ότι υποσυνείδητα μου έδωσαν πολλές ιδέες». Αυτή την εργασιακή ηθική την ακολούθησε για υπόλοιπη ζωή του, δουλεύοντας απίστευτα σκληρά για να ξεκινήσει τα Mang Inasal: «Κοιμόμασταν λίγο όλα εκείνα τα χρόνια που είμασταν στο ξεκίνημα. Δεν πηγαίναμε διακοπές για πολλά χρόνια».

Διδάξτε αξίες που θα τα κρατήσουν σταθερά και προσγειωμένα
Το ότι έγινε δισεκατομμυριούχος στην ηλικία των 33 ετών θα μπορούσε να φουσκώσει τα μυαλά του Injap, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, λόγω του τρόπου που μεγάλωσε.

«Το να έχεις τόσα λεφτά στα 33 σου, μπορεί να σε απογειώσει ή να σε καταστρέψει», λέει. «Είναι μια δοκιμή για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα. Χάρη στις αξίες που έχουν ενσταλάξει οι γονείς μας σε εμάς, τα παιδιά τους, κατάφερα να μείνω προσγειωμένος».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/