Προστατέψτε τα μαλλιά σας

images_1952017_4-8-Woman-Extends-Hair-Using-Hair-Pieces.jpg

Αν χάνετε πολλές τρίχες ή τα μαλλιά σας σπάνε εύκολα, αυτό σημαίνει ότι είναι αδύναμα και χρειάζονται ειδική φροντίδα, προκειμένου να ανακάμψουν και να ξαναβρούν τη χαμένη τους λάμψη και υγεία.

Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε το κομμωτήριό σας και να κάνετε ένα γερό κούρεμα. Αν μάλιστα έχετε μακριά μαλλιά, μην φοβηθείτε να τα κόψετε όσο χρειάζεται, προκειμένου να γλιτώσετε τόσο από την ψαλίδα, αλλά και να δώσετε μια φόρμα στα μαλλιά σας, τονίζοντας το κούρεμά σας.

Ωστόσο αν χάνετε πολλές τούφες μαλλιών πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται σε θέμα άγχους, εποχιακής τριχόπτωσης, κακής διατροφής, σιδηροπενίας, κ.τ.λ, όμως πρέπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για να σας δώσει εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα.

Τέλος, αν συνηθίζετε να βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, καλό είναι νια διακόψετε τη διαδικασία αυτή μέχρι τα μαλλιά να επανέλθουν στην φυσική τους κατάσταση. Μαζί με τις βαφές, αποφύγετε οπωσδήποτε το σεσουάρ, τον ισιωτή ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή στα μαλλιά σας, καθώς το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Προμηθευτείτε με μάσκα μαλλιών αναδόμησης της τρίχας, την οποία θα εφαρμόζετε μετά από κάθε σας λούσιμο αφήνοντας την να δράσει από 3 εως 5 λεπτά και παράλληλα, αν οι άκρες των μαλλιών σας έχουν την τάση να παρουσιάζουν συχνά ψαλίδα είναι καλό να βάζετε λίγη σιλικόνη στις άκρες.

Αν πάλι οι ρίζες των μαλλιών σας, δείχνουν αδύναμες και αραιές, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο έναν όρο μαλλιών, που βοηθά στην πυκνότητα της ρίζας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr