Κέρδισε όσο γίνεται περισσότερα από τη γυμναστική

images_2352017_Cycling-exercises-that-burns-fat-faster-than-running.jpg

Το να παραμείνεις σε φόρμα μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά αν έχεις υπομονή και επιμείνεις μπορείς να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά συνηθισμένα λάθη που πιθανόν να γνωρίζεις, και ο εύκολος τρόπος να τα αποφύγεις ώστε να αποδίδει όσο γίνεται περισσότερο η γυμναστική που κάνεις.

Επιλογή σωστής επιβάρυνσης

Η επιλογή της σωστής επιβάρυνσης όταν θέλεις να κάνεις μυική ενδυνάμωση είναι πιο περίπλοκη απ’ ότι ακούγεται. Πολύ μεγάλη επιβάρυνση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, ενώ πολύ μικρή μπορεί να είναι αναποτελεσματική. Για να έχεις αποτελέσματα πρέπει να μπορείς να σηκώσεις την αντίσταση 8-12 φορές μέχρι να αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να συνεχίσεις.

Επαρκής λήψη υγρών

Η αθλητική σου απόδοση θα είναι περιορισμένη εάν δεν ενυδατώνεσαι. Προσπάθησε να καταναλώνεις 100 περίπου ml (μισό ποτήρι) νερό κάθε 15 λεπτά ή ένα υγρό αναπλήρωσης υδατανθράκων (επαναφέρει γρήγορα το επίπεδο κάποιων ουσιών που χάνονται με τον ιδρώτα) εάν ασκείσαι πολύ έντονα.

Ρεαλιστικοί στόχοι

Δεν πρόκειται να αποκτήσεις τους τέλειους κοιλιακούς ή γλουτιαίους με μόνο 10 λεπτά γυμναστική την ημέρα. Όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο ρεαλιστικά, θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

Άσκηση και όχι βόλτα

Από μόνη της η επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν είναι αρκετή, οπότε μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι 10 λεπτά στο ποδήλατο και 20 λεπτά στο τζακούζι θα σε τονώσουν. Χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα γεμάτο μισάωρο υπομέγιστης δυσκολίας άσκησης, τρεις φορές την εβδομάδα για να έχεις πραγματικά αποτελέσματα.

Μην ξεχνάς τις διατάσεις

Είναι ένας παράγοντας που παραβλέπεται σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά η αποθεραπεία με διατάσεις στο τέλος του προγράμματος σου θα αυξήσει την ευλυγισία σου, θα αποτρέψει τραβήγματα και πόνους και θα βοηθήσει στην επιμήκυνση των μυών σου. Οι διατάσεις δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες. Προσπάθησε να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς με το ένα χέρι κάθε φορά, μετά με τα δύο μαζί και τέλος κάνε το ίδιο δεξιά και αριστερά (διάσταση). Μείνε σε κάθε θέση 15 με 30 δευτερόλεπτα εφόσον δεν αισθάνεσαι πόνο.

Πηγή : http://fitdiet.gr/