Διατροφή.. κατά της γήρανσης!

images_352017_af3d4017833e6267e5d60c742e4cfe2e_L.jpg

Όχι όνο ο έρωτας, αλλά και η… νεανικότητα περνάει από το στομάχι. Καθυστερήστε τα σημάδια του χρόνου με τις σωστές βιταμίνες.

Όσα προϊόντα ομορφιάς και αν χρησιμοποιήσετε, μία καλή και «φρέσκια» εξωτερική εμφάνιση απαιτεί τη θρέψη του οργανισμού.. σε βάθος! Τι να βάλετε λοιπόν στο πιάτο σας;

H βιταμίνη C παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου, μίας πρωτεΐνης «κλειδί» για τον οργανισμό που συμβάλλει στην ελαστικότητα και στη σφριγηλότητα του δέρματος. Περιέχεται στα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια), στις πιπεριές, στο μπρόκολο, στο κουνουπίδι, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στην πατάτα, στο ακτινίδιο και τις φράουλες.

Τα φρούτα και τα λαχανικά με κόκκινο, πορτοκαλί και μπλε-μοβ χρώμα αποτελούν βασικούς «συμμάχους» της επιδερμίδας. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά τους προστατεύουν τον οργανισμό από τη φυσική φθορά του χρόνου και τις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Εντάξτε στο ημερήσιο μενού σας φρέσκα φρούτα (πορτοκάλια, βερίκοκα, ρόδι, ι φράουλες, βατόμουρα, σταφύλια, δαμάσκηνα και συνοδέψτε το γεύμα σας με πολύχρωμα λαχανικά. Επίσης πίνετε χυμούς, κυρίως φυσικούς.

Η βιταμίνη Ε επίσης έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τη γήρανση και τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Πηγές της είναι το ελαιόλαδο, οι ελιές και οι ανάλατοι ξηροί καρποί, (ηλιόσποροι, αμύγδαλα καρύδια).

Τα ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τις μεμβράνες των κυττάρων και αποτρέπουν την αποδόμηση του κολλαγόνου. Βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες), στους ξηρούς καρπούς, καθώς και σε εμπλουτισμένα με ω3 τρόφιμα, όπως οι μαλακές μαργαρίνες.

Σωστή ενυδάτωση: Ωφελεί όχι μόνο την όψη, αλλά και την υγεία του δέρματος. Μην ξεχνάτε να καλύπτετε τις ανάγκες σας σε υγρά μέσω του πόσιμου νερού, καθώς και άλλων μη αλκοολούχων ροφημάτων όπως το γάλα, ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr