Γιατί χρειάζεται να μένετε μόνοι σας (που και που)

images_2852017_2_woman-opening-door-smartphone-ht4w600-600x400.gif

Η ιδέα να περάσετε ένα βράδυ μόνοι στο σπίτι σας ακούγεται βαρετή; Ή μήπως σας ακούγεται απολύτως υπέροχη και αναζωογονητική;

Στις μέρες μας είμαστε συνεχώς στην «πρίζα», συνδεδεμένοι καθημερινά στον ψηφιακό κόσμο και πολύ συχνά με άλλους ανθρώπους μέρα-νύχτα. Ωστόσο, το να περνάμε κάποιο χρόνο μόνοι μας είναι μια πραγματικά υγιεινή συνήθεια.

Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη για την επαγγελματική επιτυχία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ωστόσο, όταν το παρακάνουμε στερούμαστε χρόνο για να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο, εξαντλεί την ενέργειά μας και ορισμένες φορές μας υποβάλλει σε περιττές συγκρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Βρίσκοντας λίγο χρόνο για τον εαυτό σας δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες αλλά ότι θα μπορέσετε να επωφεληθείτε από τα θετικά της ηθελημένης μοναξιάς.

Ενισχύετε τη δημιουργικότητά σας
Όταν περνάμε χρόνο μόνοι μας, ανακαλύπτουμε εκ νέου τον εαυτό μας, με τις δικές μας σκέψεις. Μπορούμε να αξιολογήσουμε εκ νέου τη ζωή μας ή απλώς την ημέρα μας και το πρόγραμμά μας. Αυτή η ηθελημένη μοναξιά μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας, να λύσει τα προβλήματα με νέους τρόπους και να «ανοίξουμε» περισσότερο το μυαλό μας. Δεν έχουμε εξωτερικά ερεθίσματα από άλλους ανθρώπους που θα επεμβαίνουν και θα μας επηρεάζουν και ανακαλύπτουμε νέες διαδρομές της δημιουργικότητάς μας για να εξερευνήσουμε.

Βελτιώνετε την αυτογνωσία σας
Το να βρεθείτε μόνοι με τις δικές σας σκέψεις σημαίνει ότι θα αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για το ποιοι πραγματικά είστε. Η επιρροή των άλλων μπορεί να θολώσει την αντίληψη που έχετε για τον εαυτό σας, αλλά ο ελεύθερος χρόνος θα βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και θα σας ωφελήσει με πολλούς τρόπους, βοηθώντας σας να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Επίσης θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε θέματα που σας επηρεάζουν αρνητικά και να βρείτε τρόπους για την επίλυσή τους.

Γίνεστε πιο παραγωγικοί
Όταν περνάτε χρόνο μόνοι σας, ο ρυθμός παραγωγικότητάς σας αυξάνεται κατακόρυφα. Όταν δεν σας διακόπτουν άλλοι άνθρωποι, τηλεφωνήματα ή ειδοποιήσεις, μπορείτε να επικεντρωθείτε αποκλειστικά και μόνο σε αυτό που έχετε να κάνετε, να αφιερώσετε την απόλυτη προσοχή σας και να τελειώσετε γρηγορότερα αλλά και με καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/