Αυτά είναι τα τρόφιμα που σε κρατάνε fit

images_2952017_Strawberries-3.jpg

Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και όπως είναι λογικό κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις μια καλύτερη εμφάνιση για την παραλία. Να είσαι δηλαδή fit ήδη από το 1ο σου μπάνιο.

Τι σημαίνει όμως η λέξη fit;

Fit έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε τα άτομα που έχουν έντονη ενασχόληση με τον ισορροπημένη τρόπο ζωής, που σημαίνει ότι ακολουθούν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και σίγουρα συστηματική σωματική δραστηριότητα.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται ωραίο, έτσι δεν είναι; Ποιος δε θα ήθελε να είναι… fit;

Νομίζω ότι όλοι μας λίγο έως πολύ το ονειρευόμαστε ας δούμε όμως πώς μπορούμε να το πετύχουμε!

Βάλε στη ζωή σου την ολική άλεση

Η ενσωμάτωση των δημητριακών ολικής άλεσης στη διατροφή μας αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες συστάσεις για μια ισορροπημένη διατροφή.

Τα δημητριακά παρέχουν υδατάνθρακες, δηλαδή το κύριο συστατικό που δίνει ενέργεια στον εγκέφαλο, στους μυς αλλά και σε όλο μας το σώμα.

Τα ολικής άλεσης δημητριακά από την άλλη, δηλαδή αυτά που περιέχουν όλα τα τμήματα του καρπού, εκτός από υδατάνθρακες παρέχουν και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Πρώτες και καλύτερες είναι οι φυτικές ίνες οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πρόσληψη θερμίδων μετέπειτα μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, η ύπαρξη πλήθους βιταμινών όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ανόργανων στοιχείων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο φώσφορος και το κάλιο, εξασφαλίζουν καθημερινά την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Γι’ αυτό το λόγο ενσωμάτωσε για παράδειγμα στο πρωινό, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, αλλά και στα ενδιάμεσα γεύματα μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης που μπορεί κανείς εύκολα να καταναλώσει ακόμα και στο δρόμο.

Γέμισε τα ράφια με φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών έτσι ώστε να προσλάβουμε ποικιλία θρεπτικών συστατικών που εξασφαλίζουν τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού αλλά και ευεξία.

Ενυδατώσου επαρκώς

Για να έχετε ένα καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα σίγουρα δε πρέπει να πεις το νερό… νεράκι. Τα υγρά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μάλιστα η ποικιλία υγρών όπως νερό με γεύσεις, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, καφέ, τσάι, με σκοπό να καλύπτετε πιο εύκολα τις συστάσεις που απαιτούν 2 και 2,5L υγρών καθημερινά για γυναίκες και άνδρες, αντίστοιχα.
Μάλιστα, δεδομένου της συστηματικής άσκησης που είναι σημαντικό να εφαρμόσετε για να γίνετε fit πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να ξεπεράσετε το όριο αυτό ανάλογα με τις απώλειες υγρών που έχετε μέσα από την εφίδρωση.

Κατανάλωσε τα αγαπημένα σου τρόφιμα με προσοχή!

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο δε χρειάζεται να αποκλείετε τρόφιμα από τη ζωή σας προκειμένου να είστε σε… φόρμα. Ο αποκλεισμός από τη ζωή μας τροφίμων που αγαπάμε είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποτυχία όταν ο πειρασμός θα είναι πολύ μεγάλος.

Αντ ‘αυτού, είναι σημαντικό να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξεφεύγει που και που, απολαμβάνοντας αυτές τις στιγμές και χωρίς να γεμίζεις με τύψεις για το παραστράτημά σου. Άλλωστε όταν το 80% των ημερών σας είναι εναρμονισμένες με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, ε ας υπάρχει και ένα 20% που θα το «ρίχνεις έξω».

Κράτησε εκτός σπιτιού τα τρόφιμα που αποτελούν… κόκκινο πανί

Ο νόμος της… διατροφής λέει πώς ό,τι έχεις στο ψυγείο αυτό και θα καταναλώσεις. Αν δε θέλεις λοιπόν να το καταναλώσεις, τότε πολύ απλά μην το έχεις! Σωστά; Είναι σημαντικό το ψυγείο σου, τα ντουλάπια σου, τα ράφια σου να είναι εξοπλισμένα με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά Light,μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης.

Το να είσαι fit προσέχοντας την υγεία σου αλλά και το σώμα σου είναι στάση ζωής και θέμα απόφασης. Όλοι μπορούμε να το πετύχουμε αρκεί να δίνουμε στον εαυτό μας την αξία και την προσοχή που μας αξίζει!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr