Αναδείξτε την φυσική σας ομορφιά

images_1352017_summerbeautyfin-jpg_080504.jpg

Η επιδερμίδα σου το καλοκαίρι έχει μια μοναδική ευκαιρία να ξανανιώσει αν την αφήσεις στην ησυχία της και δεν υπερβάλλεις με το μακιγιάζ.

Διάβασε παρακάτω πώς θα περιποιηθείς την επιδερμίδα σου τώρα που οι απαιτήσεις της είναι περισσότερες και πώς θα αναδείξεις τέλεια τη φυσική σου ομορφιά.

Η φυσική ομορφιά θέλει τρόπο: Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς δεν απαιτεί κόπο αλλά τρόπο. Επένδυσε σε φυτικά προϊόντα που θα βρεις στην κουζίνα σου όπως το λεμόνι και δεν θα χάσεις!

Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυσικά υλικά με δεκάδες χρήσεις αλλά είναι και λευκαντικό. Τι να κάνεις: Με μια λεμονόκουπα τρίψε τους αγκώνες σου, εκεί όπου συνήθως το δέρμα είναι πιο σκούρο και τραχύ, για να ασπρίσουν και να μαλακώσουν. Με μια λεμονόκουπα τρίψε καλά τα νύχια σου αν είναι κιτρινισμένα από τη συνεχή χρήση σκούρων βερνικιών νυχιών.

Βάλε σε μια οδοντόβουρτσα αλάτι και μερικές σταγόνες λεμόνι, πλύνε τα δόντια σου και θα αστράφτουν.

Ο σωστός καθαρισμός το καλοκαίρι: Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια σημαντική προϋπόθεση για φυσική ομορφιά. Όταν το δέρμα σου έχει υπολείμματα μακιγιάζ και έχεις ξεχάσει τι σημαίνει καθαρισμός μην περιμένεις να λάμπεις.

Πολλές φορές ο γνωστός δρόμος είναι και ο καλύτερος που μπορείς να ακολουθήσεις. Έτσι δεν έχεις παρά να καθαρίσεις το δέρμα σου από μπιμπίκια, σπυράκια, κοκκινίλες με τη γνωστή μέθοδο: Βράσε λίγο νερό στην κατσαρόλα και βγάλε την από τη φωτιά.

Πρόσθεσε φρέσκα μέντα ή χαμομήλι και στάσου ακριβώς πάνω από τον ατμό για 10 λεπτά με μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου, έτσι ώστε να γίνει σωστά ο καθαρισμός. Πρόσεξε μόνο το νερό να μην είναι καυτό και καταλήξεις με έγκαυμα!

Απολέπιση: Όχι, μην πιάσεις τη βούρτσα για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα. Απλά φτιάξε εύκολα και γρήγορα το σκραμπ που θα αφήσει πεντακάθαρη την επιδερμίδα σου.

Θα χρειαστείς: 1 κουταλάκι αλεσμένα αμύγδαλα, μισό κουταλάκι ζάχαρη και λίγο φρέσκο γάλα. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και κάνε μασάζ για τρία λεπτά στο πρόσωπο, όχι όμως και στην περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και θα δεις την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή από ποτέ.

Φυσική ενυδατική μάσκα προσώπου: Επειδή η μάσκα είναι απαραίτητη δεν έχεις παρά να πάρεις τα υλικά από το ψυγείο σου και να φτιάξεις μια τέλεια καλοκαιρινή μάσκα με 1 κουταλάκι μαγιά μπίρας σε σκόνη, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος και μισό κουταλάκι ελαιόλαδο.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά, άπλωσε το μείγμα στην επιδερμίδα, εκτός από την περιοχή των ματιών, άφησέ το για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μια πιο γρήγορη καλοκαιρινή μάσκα είναι με 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 κουταλιά πολτοποιημένο πεπόνι και 1 κουτ.γλυκού μέλι. Άφησε τη μάσκα σε καθαρό δέρμα για 20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Το αντηλιακό: Το αντηλιακό ξέρεις πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ομορφιά, εκτός από την προστασία του δέρματος.

Το βασικό είναι όμως σαν μην ξεχνάς να βάζεις με το που βγαίνει από το σπίτι αλλά και μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα.

Το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν λοιπόν δεν είναι άλλο από το αντηλιακό. Ειδικά, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι πιο σημαντικό και από την ενυδατική κρέμα. Διάλεξε το αντηλιακό εκείνο που σου ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο αλλά και την απόχρωση της επιδερμίδας σου και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr

“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””