Αλλάξτε διάθεση σε ένα λεπτό!

images_3052017_how-can-you-guess-someone-s-astrological-sign-863784272-dec-10-2012-1-600x400.jpg

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην νιώθει κάπως στις «μαύρες» του ορισμένες φορές. Προβλήματα προσωπικά, οικογενειακά, εργασιακά, οικονομικά μπορούν να μας χαλάσουν εύκολα τη διάθεση – ακόμη και ένα 5λεπτο παρακολούθησης κεντρικού δελτίου ειδήσεων μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα!

Όσο εύκολο είναι να χαλάσει η διάθεσή μας όμως, άλλο τόσο εύκολο είναι και να βελτιωθεί. Μερικά απλά τρικ είναι αρκετά για να νιώσουμε άμεσα καλύτερα και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες της ζωής με θετική διάθεση και ζωντάνια.

Δείτε φωτογραφίες
ΟΚ, τα πράγματα μοιάζουν άσχημα αυτή τη στιγμή, όμως σίγουρα θυμάστε στιγμές που όλα έμοιαζαν τέλεια. Ο πιο εύκολος τρόπος να τις ξαναζωντανέψετε είναι να κοιτάξετε μερικές από τις φωτογραφίες που τις απαθανατίζουν. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας και ξεφυλλίστε τα ψηφιακά σας άλμπουμ – αν τις έχετε τυπώσει και τις έχετε σε παραδοσιακό άλμπουμ, ακόμη καλύτερα. Το οπτικό ερέθισμα θα κάνει ακόμη πιο έντονες τις αναμνήσεις και μαζί με εκείνες θα αναδυθούν και τα θετικά συναισθήματα που νιώθατε εκείνες τις στιγμές.

Κάντε κάποιον χαρούμενο
«Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό» έλεγε ένα παλιό σλόγκαν και δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι είχε δίκιο. Κάνοντας κάποιον άλλον να αισθανθεί καλά, νιώθουμε αυτομάτως και εμείς καλά με τον εαυτό μας. Βοηθήστε κάποιον που το έχει ανάγκη, κάντε το τραπέζι σε κάποιον φίλο σας ή προσφέρετέ του ένα αναπάντεχο δώρο, χωρίς αφορμή. Η έκπληξη και η χαρά του θα μεταφερθούν και σε εσάς και η διάθεσή σας θα αλλάξει αμέσως.

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο
Η άσκηση δεν βοηθάει μόνο στο χτίσιμο ενός ωραίου σώματος αλλά και στην αλλαγή της διάθεσής μας. Πέραν της μακροπρόθεσμης αύξησης της αυτοεκτίμησης (τόσο λόγω της επίτευξης ενός στόχου όσο και λόγω του ότι αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας), η άσκηση προσφέρει αύξηση των ενδορφινών και κατά συνέπεια άμεση βελτίωση της διάθεσής μας. Δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο; Παρόμοια αποτελέσματα μπορεί να έχει και ένα λεπτό ασκήσεων στο σπίτι ή επιτόπιων αλμάτων στο γραφείο!

Φάτε κάτι (σωστό)
Όχι, το comfort food δεν είναι πάντα λύση, αλλά το κατάλληλο φαγητό είναι μια επιλογή. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει παρατηρηθεί ότι κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ήρεμοι και ικανοποιημένοι, ενώ πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τροφές πλούσιες σε προβιοτικά όπως το γιαούρτι διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις!

Τακτοποιήστε
Οι δουλειές του σπιτιού απαιτούν χρόνο και είναι μάλλον δύσκολο να πιστέψουμε ότι το ξεσκόνισμα ή το σιδέρωμα φτιάχνουν τη διάθεση. Όμως μερικές απλές κινήσεις για να τακτοποιήσετε ένα σημείο του σπιτιού ή του γραφείου σας που είναι άνω κάτω, μπορεί να μεταδώσει μια αίσθηση τάξης που θα σας ηρεμήσει και μια αίσθηση ικανοποίησης που ξεμπερδέψατε με κάτι, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της διάθεσής σας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/