Scones κολοκύθας

images_3042017_pumpkin-scones-40-600-600x400.jpg

Υλικά για 16 scones

½ κούπα πουρέ κολοκύθας

1 αυγό

2 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.τ.

2 κ.σ. baking powder

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1/3 κούπας καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλας

1 κ.γ. γαρίφαλο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. σκόνη ginger

4 κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

για το γλάσο

½ κούπα άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. γάλα 1,5%

έξτρα κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρα μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο με πάχος 1,5 εκατοστό. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε πρώτα σε 8 τρίγωνα και στη συνέχεια σε 16 μικρότερα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 16 λεπτά. Αφαιρούμε τα scones από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη με το γάλα και την κανέλα. Μόλις τα scones κρυώσουν δημιουργούμε λεπτές γραμμές με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Πηγή : http://dietstories.gr/