Muffins καλαμποκιού με μπρόκολο

images_3042017_13COOKING-PUMPKIN-MAPLE-MUFFINS2-articleLarge.jpg

Υλικά για 16 muffins

2 κούπες φουντάκια μπρόκολου χοντροκομμένα και βρασμένα για 3-4 λεπτά

2 κούπες καλαμποκάλευρο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 αυγά

½ κούπα γάλα 1,5%

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι  2%

1 κούπα κίτρινο τυρί light λιωμένο

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. πάπρικα

2 κ.σ. baking powder

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με το baking powder, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο λιώνουμε το βούτυρο. Στραγγίζουμε πολύ καλά τα φουντάκια μπρόκολου για να απομακρύνουμε την περίσσεια υγρών. Στο μεγάλο μπολ με τα στερεά προσθέτουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το γιαουρτι, το γάλα, το τυρί, τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 16 φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ή εως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.

Πηγή : http://dietstories.gr/