Τούρτα με μους σοκολάτας

images_2842017_tourta-me-mous-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Αυγά 4    
    Φαρίνα 1/2 ποτήρι νερού κοσκινισμένη    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κακάο 3 κουταλιές σούπας κοσκινισμένο    
    Νερό 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Βανίλια 1 φακελάκι    

Για την μους

    Κουβερτούρα 170 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 350 ml (παγωμένη)    
    Ζάχαρη 80 γρ    
    Κρόκους αυγών 6    
    Κουβερτούρα σε σταγόνες

Για το σιρόπι

    Νερό 150 γρ    
    Ζάχαρη 120 γρ    
    Κονιάκ 1 κουταλιά σούπας    

Για την επικάλυψη

    Κουβερτούρα 100 γρ σε κομμάτια    
    Κρέμα γάλακτος 150 ml    
    Μέλι 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το νερό ώστε να γίνει το μείγμα περίπου σαν το κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, το ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι τρυπώντας το, αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε από το τσέρκι. Με ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού κόβουμε ένα λεπτό στρώμα από το επάνω στρογγυλό μέρος του παντεσπανιού ώστε να έχουμε ένα επίπεδο παντεσπάνι, το οποίο κόβουμε στην μέση οριζόντια για να έχουμε 3 ίσα παντεσπάνια.

Για το σιρόπι : Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό,  την ζάχαρη και το κονιάκ. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για την μους : Χτυπάμε πολύ καλά τους 6 κρόκους με την ζάχαρη με το μίξερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την προσθέτουμε μέσα στους κρόκους. Ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με πολύ απαλές κινήσεις την προσθέτουμε  στο μείγμα σοκολάτας όχι όμως ανακατεύοντας αλλά γυρνώντας απαλά για να μην φύγει ο αέρας από την σαντιγί. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Συναρμολόγηση : Σιροπιάζουμε καλά ένα από τα παντεσπάνια που θα χρησιμοποιήσουμε για βάση. Βάζουμε το 1/3 από την μους. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω σιροπιάζοντας καλά και βάζοντας πάλι μους. Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο παντεσπάνι.Μόλις βάλουμε την υπόλοιπη μους την στρώνουμε όμορφα από πάνω και γύρω γύρω  και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Για την επικάλυψη : Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το μέλι. Έχουμε κόψει την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια κι αδειάζουμε μέσα το ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα να καλυφθεί η τούρτα μας.

* Προαιρετικά πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας ή με αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/