Τι να τρώμε πριν και μετά από την άσκηση για απώλεια βάρους

images_2242017_2_Black-man-walking.jpg

Ο καθένας μας γνωρίζει ότι ο συνδυασμός μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής με τακτική άσκηση είναι καλός για το σώμα και τη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, ορισμένα τρόφιμα βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους από κάποια άλλα.

Άσκηση, φυσική κατάσταση και διατροφή

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να τρώτε πριν και μετά από κάθε επίσκεψη στο γυμναστήριο για να δείτε τα νούμερα στη ζυγαριά να κατεβαίνουν.

Πριν από την άσκηση: Ξηροί Καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσια πηγή υγιών λιπαρών και βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν από την άσκηση λοιπόν, φάτε μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια και συνδυάστε τα με έναν espresso: η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση.

Πριν από την άσκηση: Αυγά
Πολλές δίαιτες συνιστούν να καταναλώνουμε μόνο το ασπράδι από τα αυγά, επειδή ο κρόκος είναι πιο λιπαρός, όμως σύμφωνα με μια άλλη διατροφική προσέγγιση θα πρέπει να τρώμε ολόκληρο το αυγό, ειδικά πριν από την προπόνηση. Ο κρόκος είναι γεμάτος από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά  και περιέχει βιταμίνη D, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, όπως έχουν δείξει μερικές μελέτες.

Μετά την άσκηση: Πρωτεΐνη ορού γάλακτος
Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν συνδέσει τα συμπληρώματα πρωτεΐνης με την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά κορυφαίοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να βοηθήσει την επιδιόρθωση των μυών μας μετά από μια κουραστική προπόνηση. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε υγρή μορφή είναι ιδανική μετά την προπόνηση καθώς αφομοιώνεται γρήγορα και υποστηρίζει την πρωτεϊνοσύνθεση και την ανάπλαση των ιστών. Επίσης θα βοηθήσει στην απόκτηση μυών, εάν στόχος σας είναι να τονωθεί η φυσική κατάσταση, πέρα από το να χάσετε βάρος.

Μετά την άσκηση: Σολομός
Ο σολομός είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να τρώμε, αν θέλουμε να μείνουμε αδύνατοι και υγιείς. Ασχέτως αν το προτιμάτε ψητό, στο φούρνο ή καπνιστά, το λιπαρό ψάρι είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που βοηθούν στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών και κρατούν μακριά τις ασθένειες.

Μετά την άσκηση: Πράσινα λαχανικά
Τι ταιριάζει καλύτερα με το σολομό; Μα μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά – συμπληρώστε το γεύμα σας με κέιλ, μπρόκολο ή σπανάκι. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ίσως η πιο συμπυκνωμένη διατροφική πηγή, ενώ παράλληλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και ένζυμα, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/