Τι είναι πραγματικά το πρωινό;

images_2942017_woman_consumer_eating_breakfast_cerealOPTIMIZED_reference.jpg

Πρωινό… είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας. Η πρώτη στιγμή της ημέρας που «σπάμε» τη βραδινή νηστεία (breakfast= break the fasting) και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διατροφικά τη μέρα μας.

Και επειδή η φράση «αρχή εστί το ήμισυ του παντός» ισχύει στις περισσότερες πτυχές της ζωής μας, το ίδιο ισχύει και για το πρωινό! Για κάποιους η αρχή της μέρας είναι στις 6 το πρωί για άλλους είναι στις 10. Ανεξάρτητα λοιπόν την ώρα αφύπνισης, ο ιδανικότερος τρόπος για να προσέξετε τον εαυτό σας αλλά και τους αγαπημένους σας είναι ένας, το ισορροπημένο πρωινό γεύμα.

Extra tip! Θυμηθείτε… ως πρωινό, ορίζεται το γεύμα που καταναλώνουμε σε διάστημα 2 ωρών αφότου ξυπνήσουμε, και όχι απαραίτητα το γεύμα που τρώμε με το που σηκωθούμε από το κρεβάτι!

Τα χαρακτηριστικά που απαρτίζουν στο μυαλό μας το τέλειο πρωινό είναι θρεπτικό, πλούσιο σε γεύση, με ποικιλία τροφίμων, εύγεστο, διαφορετικό, καθόλου βαρετό, γρήγορο… και πόσα άλλα ακόμα. Οι «απαιτήσεις» που έχουμε από το πρωινό μας γεύμα δυσκολεύει λίγο την επιλογή του ιδανικού πρωινού γεύματος. Υπάρχει όμως μια εξίσωση που ολοκληρώνει το παζλ του ισορροπημένου πρωινού….

Ολική άλεση + Γαλακτοκομικά/Πρωτεΐνη + Φρούτο = Ισορροπημένο πρωινό

Κι αν αυτό μεταφραστεί σε τρόφιμα τότε θα μπορούσε να είναι:

4 κ. σούπας δημητριακά ολικής άλεσης + 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% + 1 χούφτα berries = Ισορροπημένο πρωινό

Πηγή : http://www.nutrimed.gr