Τα τρόφιμα στα ντουλάπια μας δείχνουν τα κιλά μας

images_2742017_600x600-open-house-ideas-that-draw-crowds.jpg

Σε μελέτη που διεξήχθη σε 200 σπίτια στις ΗΠΑ φωτογραφήθηκαν οι κουζίνες και καθορίστηκε πώς τα τρόφιμα στους πάγκους προέβλεπαν το βάρος γυναικών που έμεναν στα σπίτια.

Η μελέτη λοιπόν αυτή έδειξε ότι σε γυναίκες που στους πάγκους τους είχαν δημητριακά πρωινού είχαν την τάση να έχουν 9 κιλά παραπάνω σε σχέση με γυναίκες που δεν τα είχαν. Επιπλέον, γυναίκες που είχαν αναψυκτικά στο πάγκο τους ζύγιζαν 11 κιλά περισσότερα από γυναίκες που δεν είχαν.

Από την άλλη γυναίκες που είχαν μπολ με φρούτα σε εμφανή θέση στην κουζίνα τους είχαν την τάση να ζυγίζουν περίπου 6 κιλά λιγότερα.

Από τους μελετητές διευκρυνίζεται ότι αν το αποτέλεσμα σχετικά με τα φρούτα και τα αναψυκτικά ήταν ανεμενόμενο, η συσχέτιση των δημητριακών με το παραπάνω βάρος ήταν σοκαριστική. Η ερμεινία βέβαια υπάρχει και έχει να κάνει με το ότι αν τρως 1 χούφτα κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα μπορεί να μαζεύονται πολλές θερμίδες κάθε ημέρα.

Πολλές άλλες μελέτες έχουν δείξει ισχυρή επίδραση της διαθεσιμότητας τροφής στο σπίτι στο βάρος των ατόμων. Σε γενικές γραμμές όσο περισσότερα φρούτα, λαχανικά και άπαχα προϊόντα υπάρχουν στο σπίτι κάποιου οι πιθανότητες να έχει υγιή κιλά αυξάνονται. Αντίθετα, όσο πιο πολλά συσκευασμένα και παχυντικά προΐόντα υπάρχουν σε μια κουζίνα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιος να έχει παραπάνω κιλά.

Πηγή : http://dietstories.gr/