Στον τομέα της υγείας και η Apple;

images_2042017_Apple-company-logo.jpg

Η Apple, ο τεχνολογικός κολοσσός που έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προϊόντα όπως το iPhone, το iPad και το iPod, λέγεται πως έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, έχει προσλάβει μια ομάδα μηχανικών βιοϊατρικής, ως μέρος ενός μυστικού πρότζεκτ, που αρχικά οραματίστηκε ο συνιδρυτής και ιθύνων νους της εταιρείας Steve Jobs.

Το πρότζεκτ αφορά την ανάπτυξη αισθητήρων για τη θεραπεία του διαβήτη, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, επικαλούμενο τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Ο εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ωστόσο είναι γνωστή η μυστικοπαθής πολιτική που ακολουθείται από τις μεγάλες εταιρείας ψηφιακής τεχνολογίας για τα μελλοντικά τους σχέδια και τα αναπτυσσόμενα προϊόντα.

Οι μηχανικοί αναμένεται να εγκατασταθούν σύντομα σε ένα αδιευκρίνιστο ακόμη κτίριο, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η είδηση ​​έρχεται σε μια στιγμή που η διαχωριστική γραμμή μεταξύ φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογίας γίνεται όλο και πιο ασαφής, καθώς οι εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών με τη χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας που συνδυάζουν τη βιολογία, το λογισμικό και το hardware, σηματοδοτώντας τη γέννηση ενός νέου τομέα της ιατρικής, τη βιοηλεκτρονική.

Πέρυσι, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, παρουσίασαν μια κοινή εταιρεία με σκοπό τη δημιουργία βιοηλεκτρονικών συσκευών για την καταπολέμηση ασθενειών, οι οποίες θα επισυνάπτονται σε μεμονωμένα νεύρα.

Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ Setpoint Medical και EnteroMedics έχουν ήδη δείξει κάποια από τα οφέλη της βιοηλεκτρονικής στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και στην καταστολή της όρεξης στους παχύσαρκους.

Άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιοηλεκτρονικής είναι οι Medtronic, Proteus Digital Technology, Sanofi και Biogen.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/