Πώς να είστε πάντα υγιείς και σε φόρμα

images_2542017_ripped-men-pics-4.jpg

Το τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε σωστό σωματικό βάρος και καλή φυσική κατάσταση, δύο από τις βασικές παραμέτρους για να έχουμε και καλή υγεία, είναι γνωστά: καλή διατροφή και τακτική άσκηση.

Όμως με τις υποχρεώσεις, τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας και τους κάθε λογής γευστικούς πειρασμούς, όλα αυτά μοιάζουν… βουνό! Είναι όμως; Καθώς τα πάντα είναι θέμα συνήθειας, το ζήτημα είναι να ελαττώσετε τις κακές και να εντάξετε στο πρόγραμμά σας τις καλές – και αυτό είναι πιο εύκολο από ό,τι πιστεύετε.

Αγοράστε λιγότερα κατεργασμένα τρόφιμα
Σχεδόν όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε έχουν υποστεί επεξεργασία με κάποιο τρόπο. Αυτά που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα τρόφιμα που έχουν υποβληθεί σε χημική επεξεργασία, δηλαδή είναι κατασκευασμένα από συστατικά που δεν είναι φυσικά, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για το σώμα μας. Πατατάκια, σνακ δημητριακών, κατεψυγμένα γεύματα και άλλα είδη διατροφής με ημερομηνία λήξης πολλούς μήνες αργότερα, είναι αυτά που δεν πρέπει να βρίσκουν θέση συχνά στο τραπέζι μας. Αντιθέτως, «φρέσκα» τρόφιμα, όπως το γιαούρτι και το ψωμί που δεν διατηρούνται για πολλές ημέρες, είναι καλύτερα για την υγεία μας.

Κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σας
Επειδή δεν πηγαίνετε μέρα παρά μέρα στο γυμναστήριο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε σε φόρμα. Οι μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση ακόμη και όταν οι υποχρεώσεις σας κρατούν μακριά από την άσκηση. Βρείτε δημιουργικούς τρόπους ώστε να δραστηριοποιείτε το σώμα σας συνεχώς. Μπορείτε να κάνετε σκουότς και διατάσεις ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Να σηκώνεστε τακτικά από το γραφείο σας. Να περπατήσετε μια απόσταση 20 λεπτών αντί να πάρετε το αυτοκίνητο και να ανεβείτε τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ. Συζητήστε με έναν φίλο ή συνεργάτη περπατώντας και αφιερώστε 10 λεπτά για να κάνετε κοιλιακούς ή κάμψεις στο σπίτι.

Τρώτε περισσότερο!
Έχουμε συνηθίσει να τρώει τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα, όμως αυτό δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Τρώγοντας ένα αξιοπρεπές πρωινό, ένα ελαφρύ γεύμα στη μέση της ημέρας στο γραφείο και ένα πλούσιο δείπνο μετά από μια μακρά εργάσιμη ημέρα, αν πεινάσετε ενδιάμεσα, είτε θα καταναλώσετε ό, τι βρείτε μπροστά σας (σπανίως κάτι υγιεινό) είτε στο επόμενο γεύμα σας θα φάτε περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Είναι καλύτερο να τρώτε μικρότερα γεύματα πιο συχνά – αρκεί να έχετε επίγνωση του συνολικού αριθμού θερμίδων που καταναλώνετε και να επιλέγετε υγιεινά σνακ. Μάθετε να τρώτε όταν πεινάτε και να σταματάτε να τρώτε όταν χορτάσετε, αποφεύγοντας να τρώτε λόγω άγχους ή για να περάσει η ώρα.

Ετοιμάστε σνακ από την προηγούμενη μέρα
Μερικές φορές καταλήγουμε να τρώμε πρόχειρο φαγητό μόνο και μόνο επειδή είναι πρακτικό και εύκολο. Όταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος η εύκολη λύση είναι τα πατατάκια ή κάτι ανάλογο και όχι ένα φρούτο που χρειάζεται πλύσιμο και καθάρισμα. Η λύση είναι να πηγαίνετε στο γραφείο προετοιμασμένοι: ετοιμάστε το κολατσιό σας από την προηγούμενη μέρα, καθαρίζοντας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς ώστε να είναι έτοιμα για κατανάλωση όταν τα χρειαστείτε.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/