Πως να επιλέξετε έναν πιστοποιημένο personal trainer;

images_2342017_2_shutterstock169282331.jpg

Όταν αποφασίζετε να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, ίσως να αναρωτιέστε για την εγγραφή σας σε κάποιο γυμναστήριο, ή να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή.

Γιατί να σας αναλάβει ένας Personal Trainer;

Ο προσωπικός γυμναστής θα:

    αξιολογήσει τις προσωπικές ανάγκες και ικανότητες.
    σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους.
    προσαρμόσει την προπόνηση, ώστε να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας

    βεβαιώνει ότι κάνετε τις ασκήσεις σωστά και θα παρέχει άμεση ανατροφοδότηση σχετικά μετο πώς να προσαρμόσετε τη στάση του σώματος, την εκτέλεση της άσκησης για να αποκομίστε τα μέγιστα αποτελέσματα από αυτήν και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
    προσαρμόσει άμεσα μια άσκηση, αν πραγματικά είναιπολύ προχωρημένη για να μπορείτε να την κάνετε σωστά. Κατά αντιστοιχία, ο γυμναστής θα ανεβάσει τοεπίπεδο δυσκολίας της άσκησης αν είναι πολύ εύκολη για εσάς και δεν σας καλύπτει.
    κρατήσει τις προπονήσεις φρέσκες και διασκεδαστικές, εισάγοντας διαφορετικό εξοπλισμό για να γυμνάσετε τις ίδιες μυϊκές ομάδες. Δεν θα «κολλήσετε» στο ίδιο επίπεδο.

Επιλέγοντας τον σωστό Personal Trainer

Πριν επιλέξετε τον προσωπικό σας γυμναστή, θα πρέπει να κανονίσετε μια μικρή συνέντευξη καθώς θα αναπτύξετε μια one-on-one προσωπική σχέση. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα με τον γυμναστή και να είστε σε θέση να κατανοήσετε τις οδηγίες του. Η επιλογή του φύλου του γυμναστή είναι ένας τρόπος για να αναπτύξετε μια πιο στενή σχέση. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να λαμβάνουν οδηγίες  και κίνητρα από τον γυμναστή του αντίθετου φύλου, ενώ άλλοι αισθάνονται άνετα μόνο με τον γυμναστή  του ίδιου φύλου.

Ερωτήσεις  συνέντευξης για έναν Personal Trainer

    Ποιες είναι οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις του γυμναστή; Είναι πιστοποιημένος από ACSM, ACE, NSCA ή από ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα αθλητισμού;
    Έχει συνεργαστεί με άλλους πελάτες του ίδιου επιπέδου φυσικής κατάστασης και ηλικίας με εσάς; Αν προπονείστε για ένασυγκεκριμένο άθλημα ή έναν συγκεκριμένο στόχο,όπως τρέξιμο στο μαραθώνιο, έχει ο γυμναστής συνεργαστεί με άλλους που έχουν παρόμοιο στόχο;
    Συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις, έρευνες και εξοπλισμό;
    Τι διαθέσιμες ώρες έχει ο γυμναστής και τι ευελιξία μπορεί να υπάρξει στον προγραμματισμό των προπονήσεων σας;
    Ποιο είναι το κόστος; Ποια είναιη «ποινή» για την ακύρωση μιας προπόνησης; Το συμφωνηθέν πακέτο έχει ημερομηνία λήξης; Είναι μεταβιβάσιμα τα μαθήματα σε άλλους γυμναστές με τις ίδιες παροχές; Θα θελήσετε να κάνετε έρευνα στις τιμές στην περιοχή σας και με άλλους γυμναστές για να δείτε ποιο είναι το εύρος τιμών.
    Είναι διαθέσιμη μια δωρεάν συνεδρία ή με χαμηλό κόστος;Αν σας ταιριάζει ο γυμναστής, κλείστε μέχρι δύο δοκιμαστικές συνεδρίες προτού αγοράσετε ένα πακέτο συνεδριών.

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/