Ποια δημόσια τουαλέτα είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε;

images_1342017_2_World-Toilet-Day.jpg

Είστε έξω από το σπίτι, σε ένα εστιατόριο ή στο αεροδρόμιο π.χ. και νιώθετε το κάλεσμα της Φύσης. Κατευθύνεστε στο WC και βρίσκεστε μπροστά σε τρεις ή τέσσερις τουαλέτες: Ποια από όλες χρησιμοποιείτε; Έχετε κάποια στρατηγική ή απλώς πηγαίνετε σε αυτήν που φαίνεται ότι δεν είναι κατειλημμένη;

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να αποφύγετε τα μικρόβια που καραδοκούν στις δημόσιες τουαλέτες, ίσως αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την πιο απομακρυσμένη από την είσοδο – όμως φαίνεται ότι αυτή η τακτική είναι λανθασμένη.

Αποδεικνύεται ότι η καλύτερη ιδέα είναι στην πραγματικότητα να κάνετε ακριβώς το αντίθετο – να χρησιμοποιήσετε την πλησιέστερη στην είσοδο τουαλέτα. Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η πρώτη τουαλέτα χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα λιγότερο από όλες τις υπόλοιπες και αυτό συμβαίνει κυρίως από τις γυναίκες.

«Οι ειδικοί θεωρούν πως οι άνθρωποι τείνουν να παραλείπουν το πρώτο κουβούκλιο και να κατευθύνονται στα επόμενα, αναζητώντας λίγο περισσότερη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, όταν επισκέπτονται δημόσιες τουαλέτες», εξηγεί ο Δρ Mehmet Oz. «Αλλά επειδή η πρώτη τουαλέτα χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, έχει και τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων».

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι αντί να παραλείψετε την πρώτη τουαλέτα, θα πρέπει στην πραγματικότητα να την επιλέξετε, αν θέλετε να αποφύγετε τα μικρόβια και κατά συνέπεια τις πιθανές μολύνσεις. Βεβαίως, εάν όλοι ακολουθήσουμε τις συμβουλές του η πρώτη τουαλέτα θα μετατραπεί πιθανότατα από την καλύτερη, στη χειρότερη! Οπότε, μεταξύ μας όλα αυτά!

Σύμφωνα πάντως με το New York Magazine, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να επιλέξουν την πιο απομακρυσμένη τουαλέτα, οι άνδρες έχουν την τάση να πάει στο πλησιέστερο κουβούκλιο ή ουρητήριο. Αλλά η έρευνα δείχνει ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μεσαίες τουαλέτες, καθώς είναι αυτά που η πλειονότητα των ανθρώπων τείνει να χρησιμοποιεί.

Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν κάποιες από τις δημόσιες τουαλέτες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι καθαρότερες, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι θα περιέχουν λιγότερα επιβλαβή βακτήρια.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/