Πέντε πράγματα που καταστρέφουν την άσκησή σας

images_2242017_Kettlebell-Workout.jpg

Ξυπνήσατε νωρίς, κάνατε την άσκησή σας και τώρα μπορείτε να περάσετε ανέμελα το υπόλοιπο της ημέρας σας, σωστά; Λάθος, στην πραγματικότητα.

Το τι κάνετε μετά την άσκηση είναι σχεδόν τόσο σημαντικό όσο ό,τι κάνετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας και αν πάρετε λάθος δρόμο μπορεί να πάει στράφι όλη η σκληρή προσπάθεια που καταβάλλετε.

Υπάρχουν πέντε μεγάλα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές σε σχέση με τη γυμναστική τους: από το τι τρώμε μέχρι το πόσο ξεκουραζόμαστε, οι αποφάσεις που παίρνουμε μετά την άσκηση έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που το σώμα μας ανακάμπτει, «επιδιορθώνεται» και αναπτύσσεται. Ας τα δούμε ένα-ένα:

Δεν πίνετε αρκετά (νερό, προφανώς)
Θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό από το κανονικό μετά από την άσκηση για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας ενυδατώνεται σωστά. Επίσης, ένα σωστό ενεργειακό ποτό αποκατάστασης μπορεί να επαναφέρει τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα του γλυκογόνου σας – το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

Κάθεστε το υπόλοιπο της ημέρας
Αν κάθεστε για το υπόλοιπο της ημέρας, το σώμα σας θα «σκληρύνει». Απαιτείται ενεργή αποκατάσταση, η οποία να είναι αρκετά έντονη ώστε να αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν κοιμάστε αρκετά
Το να απολαμβάνετε αρκετό ύπνο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των πάντων, από τη νεότητα του δέρματός σας έως τα επίπεδα συγκέντρωσής σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσει το σώμα σας να «επιδιορθωθεί» και να γεμίσει εκ νέου ενέργεια. Το σώμα μας ανακάμπτει και «χτίζεται» περισσότερο όταν κοιμόμαστε, οπότε η σωστή ξεκούραση είναι απαραίτητη μετά την άσκηση.

Τρωτέ πολύ λιπαρά τρόφιμα
Προφανώς δεν θα πρέπει να το ρίχνετε στο junk food μετά την επίσκεψη στο γυμναστήριο, αλλά ακόμη και τα υγιή λιπαρά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Τα λίπη επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης, έτσι δεν θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά μετά την προπόνησή σας. Ο οργανισμός σας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά ταχείας δράσης που είναι σε θέση να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσουν στα κύτταρα γρήγορα. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καλής ποιότητας και υδατάνθρακες που εισέρχονται κυκλοφορία του αίματός σας γρήγορα, θα τροφοδοτήσουν τους ταλαιπωρημένους σας μύες.

Δεν κάνετε στρέτσινγκ
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν έχει σημασία πόσο φορτωμένη είναι η μέρα σας αργότερα, πρέπει να κάνετε στρέτσινγκ. Οι μύες σας συστέλλονται για αρκετή ώρα και πρέπει να τους επαναφέρετε σε ισορροπία. Η απουσία διατάσεων μετά την προπόνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περιορισμούς στο εύρος της κίνησής σας, γεγονός που θα μπορούσε να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/