Κολοκυθόσουπα με ρεβύθια και μπέικον γαλοπούλας

images_1342017_1.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

1 μικρή κολοκύθα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κούπες ζωμός κοτόπουλου

6 φέτες μπέικον γαλοπούλας

½ κούπα βρασμένα ή ψημένα ρεβίθια

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. κουρκουμά

50 γρ.τυρί κρέμα light

1 κούπα γάλα 1,5%

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ. και τη βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμα και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, το ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, σιγοβράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου). Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά το μπέικον γαλοπούλας σε μέτρια φωτιά και το ψιλοκόβουμε. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπέικον γαλοπούλας και ρεβίθια.

Πηγή : http://dietstories.gr/