Δεν χρειάζονται κοιλιακοί για επίπεδο στομάχι!

images_1942017_abs_woman.jpg

Υπάρχουν πολλοί ευρέως αποδεκτοί μύθοι για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση που απλώς δεν είναι αλήθεια. Για παράδειγμα, είναι κοινώς παραδεκτό ότι τα βάρη θα σας «φουσκώσουν» και ότι οι υδατάνθρακες θα σας παχύνουν – κανένα από τα δύο δεν είναι αλήθεια.

Και ένας από τις πλέον διαδεδομένους μύθους που καταρρίπτεται από μία personal trainer – είναι ότι οι παραδοσιακοί κοιλιακοί (sit-ups) δεν πρόκειται να σας χαρίσουν την επίπεδη κοιλιά που επιθυμείτε.

Η γυμναστή των celebrities, Nicola Addison, της οποίας οι πελάτες περιλαμβάνουν την Elle MacPherson και Daisy Lowe, εξήγησε ότι αυτό που χρειάζεται για άψογο στομάχι είναι να κάνετε «σανίδα» και τα βάρη, ενώ βεβαίως ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Ακούγεται καλύτερο από το να κάνετε εκατοντάδες κοιλιακούς, έτσι;

Το πρόβλημα με τα sit-ups και τα ροκανίσματα είναι ότι παρόλο μπορούν να σας βοηθήσουν να τονώσετε τους κοιλιακούς μύες, δεν σας βοηθούν να απομακρύνετε το στρώμα του λίπους γύρω από μέση σας, με αποτέλεσμα οι μύες σας να μην φαίνονται ακόμη και αν είναι γυμνασμένοι.

«Οι κοιλιακοί, δυστυχώς, δεν μειώνουν το λίπος από την κοιλιά – όσο και να θέλετε να το πιστέψετε, η μείωση του λίπους σε συγκεκριμένα σημεία είναι μύθος», εξηγεί η Addison.

Φυσικά, κανείς δεν χρειάζεται να έχει εντελώς επίπεδο στομάχι ή six-pack από άποψη υγείας και fitness, αλλά αν αυτό είναι ο στόχος σας, οι συμβουλές της Addison θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να τον πετύχετε πιο γρήγορα.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνετε:

Το πρώτο βήμα είναι το χτίσιμο μυών. «Μάθετε να αγαπάτε τα βάρη», λέει η Addison. Όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε, όχι μόνο όταν γυμνάζεστε, αλλά όλη την ώρα, χάρη στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνή προπόνηση με βάρη μπορεί να αυξήσει το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας κατά 15%.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις που γυμνάζουν ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες.

Παράλληλα, θα πρέπει να ενσωματώσετε τη «σανίδα» στη γυμναστική σας, η οποία θα σας βοηθήσει να χτίσετε ισχυρό πυρήνα, να ενισχύσετε τους κοιλιακούς, να προστατεύσετε τους μύες της πλάτης και να συμπιέσετε την κοιλιά.

Τέλος, υπάρχει η μάλλον απογοητευτική αλήθεια ότι οι κοιλιακοί γίνονται στην κουζίνα, και ποτέ δεν θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με τη γυμναστική μια κακή διατροφή. Μειώστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, ώστε να μην πάει στράφι όλη σας η σκληρή δουλειά στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με την Addison, περιλαμβάνοντας περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή σας και κάνοντας τις παραπάνω ασκήσεις, «θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε αλλαγές στην κοιλιά σας πολύ σύντομα».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/