Απρίλιος: Ο καλύτερος μήνας για δίαιτα!

images_642017_2_healthy-eating.jpg

Έφτασε ο μήνας που οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τη δίαιτα, και όχι άδικα! Γιατί ο Απρίλιος είναι ο ιδανικός αλλά και ο πιο εύκολος μήνας να χάσουμε αυτά τα λίγα κιλά που μας ταλαιπωρούν από το χειμώνα.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο επειδή οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε σιγά-σιγά να κάνουμε τις πρώτες ανάλαφρες εμφανίσεις μας στην παραλία αλλά κι επειδή, οι συνθήκες του μήνα που μόλις μπήκε είναι ιδανικές τόσο για να προσέξουμε τη διατροφή μας όσο και για να γίνουμε περισσότερο δραστήριοι στην καθημερινότητά μας!

Ο Απρίλιος «αγαπάει» τα λαχανικά
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά αποδίδουν πολύ λίγες θερμίδες με αποτέλεσμα να αποτελούν τον τέλειο «σύμμαχο» στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Πόσο μάλλον όταν η δυνατότητα επιλογής λαχανικών αυξάνεται, αφού τον Απρίλιο μπορούμε να βρούμε πληθώρα επιλογών λαχανικών, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο στις σαλάτες αλλά και μέσα στα φαγητά μας, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη γεύση, άρωμα αλλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά και γλυτώνοντας από το άγχος της σαλάτας!

• Δοκιμάστε να μαγειρέψετε χόρτα της φύσης όπως ραδίκια, σέσκουλα, και πράσα τα οποία εκτός από τις σαλάτες μπορούν να συνοδεύσουν τα όσπρια δημιουργώντας γευστικά πιάτα και βγάζοντάς σας από το άγχος της σαλάτας.
• Τα ραπανάκια αποτελούν ακόμη ένα γευστικό θησαυρό, αφού αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών κυρίως β- καροτένιου, βιταμίνης C και βιταμίνης Ε. Μπορείτε να τα ψιλοκόψετε και να τα αναμείξετε με άλλα λαχανικά ή να συνοδεύσετε τα ψάρια και τα θαλασσινά σας.
• Το μαρούλι δεν παρέχει μόνο λίγες θερμίδες αλλά αποτελεί και εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και συγκεκριμένα β-καροτενίου και βιταμίνης C καθώς και άλλων βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως φυλλικού οξέος, βιταμίνης Κ, μαγγανίου και χρωμίου. Μπορείτε να το αναμείξετε σε σαλάτες με περισσότερα από ένα φυλλώδη λαχανικά ή εναλλακτικά να μαγειρέψετε ένα ελαφρύ φρικασέ χωρίς αυγολέμονο ή ντολμαδάκια με μαρούλι, λαχανικά και ρύζι!
• Το σπανάκι αποτελεί αντιοξειδωτική «ασπίδα» για τον οργανισμό, αφού προσφέρει μεγάλη ποσότητα φλαβονοειδών. Μεγιστοποιήστε την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχεται στο σπανάκι προσθέτοντας μία πηγή βιταμίνης C στα φαγητά ή τις σαλάτες που το περιέχουν, όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι.
• Τα σπαράγγια αποτελούν «φυσικό συμπλήρωμα διατροφής» αφού περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενώ οι τρόποι για να τα καταναλώσετε είναι ποικίλοι (νωπά, κονσερβοποιημένα ή βραστά). Εάν δεν τα προτιμάτε βραστά, ως σαλάτα, μπορείτε να δημιουργήσετε νόστιμες ομελέτες, μακαρονάδες ή και ριζότο που να τα περιέχουν.

Απρίλιος με … ενέργεια και διάθεση στα ύψη!
Τι καλύτερο από το να ξεκινάμε μία προσπάθεια για αλλαγή με καλή «ψυχολογία»; Είμαστε στην καρδιά της άνοιξης, η μέρα έχει μεγαλώσει και η διάθεσή μας είναι πολύ καλύτερη, ενώ όλοι θέλουμε συνεχώς να είμαστε έξω για να χαρούμε τον ήλιο και τον καλό καιρό, να περπατήσουμε και να κινηθούμε. Και ως γνωστόν, το κλειδί για να χάσουμε βάρος είναι ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από μία διατροφή μειωμένων θερμίδων και μέτρο, ενώ παράλληλα συνδυάζεται με περισσότερη κίνηση!

Κι αν σας τρομάζει το Πάσχα … Σκεφτείτε ότι αν ξεκινήσετε από την αρχή του μήνα, ακόμη κι αν ξεφύγετε λίγο την περίοδο των γιορτών, θα μπορέσετε να επανέλθετε πολύ πιο γρήγορα αφού θα έχετε ήδη δει τα πρώτα αποτελέσματα και θα ενθαρρυνθείτε για τη συνέχεια!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr