Έχετε άσθμα; Κάντε γιόγκα!

images_2242017_2_corfu-yoga-600x400.jpg

H γιόγκα θα μπορούσε να βοηθήσει όσους υποφέρουν από άσθμα να αναπνέουν πιο εύκολα, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη.

Το Cochrane Review – ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την υγειονομική περίθαλψη – προτείνει την γιόγκα ως τρόπο για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους οι άνθρωποι που υποφέρουν από άσθμα.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Cochrane Library, χρησιμοποίησε τυχαιοποιημένες μελέτες, οι οποίες βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι η γιόγκα μπορεί να κάνει πιο ήπια τα συμπτώματα που προκαλεί το άσθμα σε κάποιο βαθμό.

Όπως υποστηρίζει η μελέτη, η γιόγκα, ως μια ολιστική πρακτική, έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει τόσο τη σωματική και όσο και ψυχολογική ταλαιπωρία του άσθματος και θα μπορούσε να μειώσει τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να αντιμετωπίσει το άσθμα.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας δρ Zuyao Yang, από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η ενασχόληση με την γιόγκα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρή βελτίωση τα άτομα που υποφέρουν από την πάθηση.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 1.048 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, μεταξύ έξι μηνών και 23 ετών. Ωστόσο, η έρευνα δεν παρέχει μια σαφή εικόνα ως προς την έκταση που η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα ή κακή λειτουργία των πνευμόνων.

Ο Δρ Zuyao Yang διευκρίνισε επίσης ότι τα μέλη της ερευνητικής ομάδας δεν ήταν σίγουρα και για το αν υπήρχαν κάποιες αρνητικές παρενέργειες για τους πάσχοντες από άσθμα που έκαναν γιόγκα. Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αποδειχθεί εάν η γιόγκα θα μπορούσε να γίνει μια εναλλακτική μέθοδο ανακούφισης, αντικαθιστώντας την φαρμακευτική αγωγή ως έναν βαθμό.

Το άσθμα επηρεάζει περίπου 334 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση άσθματος, με τον μεγαλύτερο αριθμό πασχόντων να ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/