Τούρτα σοκολάτα – σαγκουίνι

images_2432017_2_tourta-sokolata-sagouini-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την κρέμα

    Σαγκουίνια 500 γρ τον χυμό τους    
    Καλαμποκάλευρο 100 γρ    
    Ζάχαρη 280 γρ    
    Βούτυρο 120 γρ    
    Λικέρ Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας    

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 4 τεμ    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Κακάο 3 κουταλιές σούπας    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Νερό 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη    

Για το σιρόπι

    Νερό 1/2 ποτήρι    
    Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας    
    Λικερ Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας    

Για την επικάλυψη

    Κρέμα γάλακτος 330 ml    
    Κουβερτούρα 250 γρ σε κομμάτια    
    Μέλι 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Παντεσπάνι : Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε την φαρίνα ,την βανίλια,το μπέικιν πάουντερ,το κακάο,συνεχίζουμε το χτύπημα και βάζουμε σταδιακά το νερό (όσο πάρει). Σε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 25×25 εκ. βάζουμε λαδόκολλα , χωρίζουμε το μείγμα μας στα τρία και ψήνουμε ανά 20 λεπτά περίπου στον αέρα το κάθε παντεσπάνι ξεχωριστά στους 170 βαθμούς δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα (αν δεν κολλήσει στην οδοντογλυφίδα υλικό είναι έτοιμο) Αφού ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία ψήνοντας τα τρία παντεσπάνια μας ξεχωριστά και αλλάζοντας φυσικά κάθε φορά την λαδόκολλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.Τα ψήνουμε χωριστά διότι όταν το ψήσουμε όλο μαζί στο κέντρο φουσκώνει υπερβολικά και δεν  έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από τα σαγκουίνια, το καλαμποκάλευρο και την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια κάπως πηκτή κρέμα. Μόλις πήξει βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει ,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε  και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Για το σιρόπι : Μέσα σε 1/2 ποτήρι νερού προσθέτουμε την ζάχαρη και το λικέρ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συναρμολόγηση : Σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια μας και από τις δυο πλευρές, στρώνουμε το πρώτο σαν βάση και απλώνουμε την μισή κρεμά. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα (κρατάμε λίγο από την κρέμα για ντεκόρ). Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, το πατάμε λίγο με το χέρι μας για να κολλήσουν μεταξύ τους καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για την επικάλυψη : Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις για 5 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε την τούρτα μας από το ψυγείο και με μια βαθιά κουτάλα με προσοχή περιχύνουμε την τούρτα μας με την σοκολάτα , ώστε να την καλύψει ομοιόμορφα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Την κρέμα που κρατήσαμε μπορούμε να την βάλουμε σε ένα κορνέ και να διακοσμήσουμε την τούρτα μας όπως θέλουμε και έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/