Ταρτάκια με μπανάνα και σοκολάτα

images_1332017_tartakia-mpanana-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την βάση

    Μπισκότα πτι- μπερ 300 γρ τριμμένα    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Μεμβράνη διάφανη βοηθάει στο στρώσιμο της βάσης 

   

Για την γέμιση

    Μπανάνες 3 μεγάλες πολτοποιημένες    
    Nutella 300 γρ    

Για διακόσμηση

    Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη    
    Βούτυρο 50 γρ    
    Κερασάκια γλασέ προαιρετικά    

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια σφιχτή βάση, βάζουμε στα φορμάκια ή  σε μια φόρμα 28 εκ., σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και στρώνουμε τα μπισκότα καλά πιέζοντας με μια σπάτουλα για να γίνει η βάση της τάρτας. Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με την nutella καλά. Αφαιρούμε την μεμβράνη και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Λιώνουμε την σοκολάτα υγείας σε μια κατσαρόλα με την διαδικασία μπεν μαρί, μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει καλά, γεμίζουμε ένα κορνέ με την λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς. Στην συνέχεια γαρνίρουμε με την σοκολάτα τα ταρτάκια μας και τέλος βάζουμε τα κερασάκια (προαιρετικά).

* Αν θέλουμε αντί για μπανάνες πολτοποιούμε, αφού τα βράσουμε και τα καθαρίσουμε πρώτα, κάστανα (700 γρ) , αν το επιτρέπει η εποχή.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/