Σοκολατένια ριγέ απόλαυση

images_2432017_2_sokolatenia-rige-apolausi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 2 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού    
    Φαρίνα 1/2 ποτήρι νερού    
    Βανίλια 1 σε σκόνη    
    Νερό 1/2 φλυτζάνι καφέ προαιρετικά    

Για την κρέμα

    Αυγά 3 τεμ    
    Ζάχαρη 1/2 ποτήρι    
    Βούτυρο 125 γρ λιωμένο    
    Grand Marnier 1 κουταλάκι γλυκού (ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας)    
    Κακάο 1/2 πακέτο    

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι και την βανίλια. Συνεχίζουμε να χτυπάμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Σε δύο λαμαρίνες φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα μας στα δύο. Το απλώνουμε καλά να είναι ένα λεπτό στρώμα και το ψήνουμε στον αέρα 5 το πολύ 10 λεπτά το καθένα (ανάλογα τον φούρνο μας). Πρέπει να γίνει μαλακό, να μην σπάει. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το γυρίζουμε ανάποδα προσεκτικά και βγάζουμε την λαδόκολλα. Στην συνέχεια χωρίζουμε το κάθε παντεσπάνι σε 4 λωρίδες.

Για την κρέμα : Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά προσθέτουμε το κακάο, το βούτυρο λιωμένο και το λικέρ. Συνεχίζουμε το χτύπημα καλά να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να δέσουν.

Συναρμολόγηση : Αλείφουμε τις 4 λωρίδες από το κάθε παντεσπάνι  με την κρέμα σοκολάτας και τις ενώνουμε βάζοντας τις λωρίδες κάθε παντεσπανιού την μία πάνω στην άλλη. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/