Σοκολατένια δίχρωμα κρουασάν

images_2432017_2_krouasan-sokolata-dixroma-chefoulis.jpg

Υλικά

    Νωπή μαγιά 50 γρ    
    Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό    
    Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Βούτυρο 125 γρ λιωμένο    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό    
    Αυγό 1 τον κρόκο    
    Ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
    Κουβερτούρα 125 γρ    

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει (περίπου 15-20 λεπτά). Αφού φουσκώσει προσθέτουμε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χεριά. Χωρίζουμε στα 2 το ζυμάρι μας. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο ένα από τα δύο  ζυμάρια, το ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθεί η σοκολάτα με το ζυμάρι, αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο λάδι.  Έτσι λοιπόν έχουμε ένα άσπρο και ένα σοκολατένιο ζυμάρι.Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 45 λεπτά να φουσκώσουν.Όταν διπλασιαστούν σε όγκο κόβουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια άσπρα και σοκολατένια, τα ανοίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά και τοποθετούμε το ένα μέσα στο άλλο (όπως βλέπετε και στο φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Κόβουμε τρίγωνα, τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε να πάρουν το σχήμα κρουασάν. Μπορούμε επίσης μερικά να τα τυλίξουμε ρολό, να κόψουμε σε τεμμάχια και να τα πιέσουμε ελαφρώς με το χέρι για να έχουμε ένα διαφορετικό σχήμα. Αφού τα ετοιμάσουμε , τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω στην λαμαρίνα του φούρνου, διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με το 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο και τα αλείφουμε. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας, προσοχή δεν θέλουμε να  ξεραθούν διότι είναι μικρά), μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/