Σοκολατένια βόμβα

images_2232017_vomva-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Βανίλιες 2 τεμ    
    Νερό 1 φλυτζανάκι του καφέ περίπου    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    

Για την κρέμα

    Αυγά 4 μόνο τα ασπράδια    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Κακάο 125 γρ    
    Λικέρ μπανάνα 2 κουταλιές σούπας ή κονιάκ    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Κουβερτούρα 25 γρ λιωμένη    
    Μπισκότα πτι-μπερ 10 τεμ τριμμένα καλά    

Για το σιρόπι

    Νερό 1/2 ποτήρι νερού    
    Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας    
    Λικέρ μπανάνα 2 κουταλιές σούπας    

Για την επικάλυψη

    Κρέμα γάλακτος 330 ml    
    Κουβερτούρα 250 γρ σε κομμάτια    
    Μέλι 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι : Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την φαρίνα , την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το χτύπημα και βάζουμε σταδιακά το νερό (όσο πάρει). Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων 30 εκ και βάζουμε το μείγμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά ενώ μπορούμε να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα. Αν δεν κολλήσει υλικό στην οδοντογλυφίδα είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα :  Σε ένα βαθύ  μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αυγού με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο ,το κακάο,τα τριμμένα μπισκότα,την λιωμένη κουβερτούρα,το λικέρ και τα χτυπάμε καλά να ομοιογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει καλά.

Για το σιρόπι : Μέσα σε 1/2 ποτήρι νερού προσθέτουμε την  ζάχαρη και το λικέρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συναρμολόγηση : Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί αφού έχει κρυώσει καλά, βρέχουμε ένα βαθύ μπολ και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Κόβουμε στην μέση οριζόντια το παντεσπάνι και σιροπιάζουμε τα δύο κομμάτια καλά. Κόβουμε κυκλικά το κάθε κομμάτι παντεσπάνι στην διάμετρο του μπολ δημιουργώντας έτσι δύο κύκλους και δύο δακτυλίδια. Τοποθετούμε τον έναν κύκλο στον πάτο του μπολ και χρησιμοποιούμε τα δακτυλίδια για να δώσουμε ύψος περιμετρικά. Σιροπιάζουμε λίγο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας. Κλείνουμε με τον δεύτερο κύκλο βάζοντας όπου υπάρχει κενό κομματάκια παντεσπάνι ώστε να θωρακίσουμε την κρέμα (μην φοβηθείτε να προσθέσετε κομμάτια παντεσπανιού γιατί έτσι κι αλλιώς τα κομμάτια θα ενωθούν μετά την ψύξη.) Πιέζουμε λίγο με το χέρι μας και κλείνουμε με την μεμβράνη. Βάζουμε ένα στρογγυλό ίσιο πιάτο και κάτι για βάρος από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Για την επικάλυψη : Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς με αργές κινήσεις για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς όχι πολύ. Αφού βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο, το γυρίζουμε ανάποδα, αφαιρούμε το μπολ και την μεμβράνη με προσοχή και περιχύνουμε με την σοκολάτα μας ώστε να το καλύψει ομοιόμορφα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60-120 λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

* Για διευκόλυνση μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό βήμα-βήμα

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/