Ποδηλασία και… θεάματα

images_1032017_28440b3cd52ec0bf78cb80156130b516_w600.jpg

H ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο γνωρίζει μεγάλες δόξες στη Νέα Υόρκη χάρη στο IMAX Shift, έναν νέο χώρο στον οποίο 50 φανατικοί του fitness ποδηλατούν σε στατικά ποδήλατα μπροστά σε οθόνη τύπου IMAX η οποία τους «μεταφέρει» σε εκπληκτικές τοποθεσίες, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία.

Η νέα τάση στο Μεγάλο Μήλο έρχεται ως συνέχεια του SoulCycle – ένα πρόγραμμα άσκησης ποδηλασία που γίνεται σε ένα σκοτεινό στούντιο, με έντονη, δυνατή μουσική και έναν εκπαιδευτή που θυμίζει επιλοχία πεζοναυτών.

Στο IMAX Shift, ενώ οι συμμετέχοντες ασκούνται με στατικά ποδήλατα, όπως ακριβώς στο SoulCycle, έχουν την αίσθηση ότι ποδηλατούν στην εξοχή χάρη στην διαστάσεων 12Χ7 μέτρων οθόνη IMAX που βρίσκεται μπροστά τους.

Η ιδέα πίσω από το νέο πρόγραμμα είναι να κάνει τους συμμετέχοντες να αισθάνονται σαν να βρίσκονται έξω στη φύση, αλλά χωρίς να χρειάζεται να… ξεσπιτωθούν και με έναν εκπαιδευτή από δίπλα, ο οποίος δίνει οδηγίες για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, πότε να επιταχύνουν κτλ.

Τα βίντεο που παρακολουθούν, με σκηνές από τις ελβετικές Άλπεις ή τις ακτές της Χαβάης, είναι συντονισμένα με τον ρυθμό και το βαθμό δυσκολίας που ποδηλατούν οι συμμετέχοντες, για ακόμη μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα στην εμπειρία.  Φυσικά, με μια αλλαγή στο βίντεο και τον ήχο, οι συμμετέχοντες  μπορούν να μεταφερθούν από το ένα μέρος στο άλλο στη στιγμή: οι αναβάτες στα μαθήματά τους επισκέπτονται με το ποδήλατό τους έναν μακρινό… πλανήτη ή τρέχουν στις ράγες ενός rollercoaster.

«Μου αρέσει που είναι κάτι διαφορετικό όλη την ώρα», Melissa Oring, η οποία συμμετέχει στα μαθήματα IMAX Shift. «Κάνω βόλτα με μουσικά βίντεο τις Δευτέρες, αλλά και θεματικές διαδρομές, όπως στο διάστημα ή στο βουνό».

Μια άλλη συμμετέχουσα στο IMAX Shift, η Jaclyn Cohen, πρόσθεσε: «Τα πόδια σας καίνε και ιδρώνετε, αλλά είστε τόσο επικεντρωμένοι σε αυτό το όμορφο σκηνικό που βρίσκεται μπροστά σας που είστε καθηλωμένοι και θέλετε να συνεχίσετε».

Ένα τυπικό μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και κοστίζει $34, ενώ μέχρι στιγμή έχουν συμμετάσχει περισσότερα από  4.000 άτομα στο πρόγραμμα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/