Πιασμένος αυχένας στο γραφείο; Όχι πια!

images_1332017_2_366d17344276eab23e3997e99eadd503_w600.jpg

Η πολύωρη εργασία μπροστά από έναν υπολογιστή, είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να δημιουργηθεί ένταση στον λαιμό και τους ώμους. Η ενόχληση συνοδεύεται ορισμένες φορές από πονοκεφάλους, δυσκαμψία, πιάσιμο των μυών και γενική δυσφορία. Υπάρχουν όμως τρόπου για να απαλλαγούμε από όλα αυτά και μάλιστα ευκολότερα από όσο πιστεύετε.

Διορθώστε τη στάση σας
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ένταση στον αυχένα και τους ώμους είναι να τους προλάβετε προτού εμφανιστούν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η στάση του σώματός σας μπροστά στον υπολογιστή δεν είναι η βέλτιστη: το πιο συνηθισμένο λάθος είναι το ύψος της οθόνης η οποία σχεδόν πάντα βρίσκεται χαμηλότερα από το ύψος των ματιών σας, ενώ θα πρέπει να βρίσκεται σε τέτοιο ύψος ώστε να κοιτάζεται ακριβώς στη μέση της. Αν δεν ρυθμίζεται καθ’ ύψος, τοποθετήστε ένα κουτί ή μερικά βιβλία κάτω από τη βάση της. Ένα κόλπο για βελτίωση της στάσης σας, είναι κάθε φορά που κάθεστε στον υπολογιστή, να φαντάζεστε ότι κάποιος τραβάει μαλακά προς τα πίσω το κεφάλι σας και ότι ένα μπαλόνι το τραβάει ελαφρά προς τα πάνω..

Δυναμώστε τους μύες σας
Οι αγύμναστοι μύες στους ώμους και ψηλά στην πλάτη είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας εξαιτίας του οποίου αισθάνεστε πιασμένοι μετά από κάποια ώρα στο γραφείο. Το μονόζυγο είναι ο καλύτερος και πιο εντατικός τρόπος για να δυναμώσουν οι μύες της περιοχής, όμως εξίσου καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει η γιόγκα και το πιλάτες.

Αλλάξτε τη θέση του ύπνου σας
Η ένταση στον αυχένα και τους ώμους στο γραφείο μπορεί να επιδεινώνεται από μια απροσδόκητη αιτία, τον τρόπο που κοιμάστε. Αλλάζοντας τη θέση που κοιμάστε, ίσως δώσετε την ευκαιρία στους μύες σας να ξεκουραστούν από την καταπόνηση του γραφείου. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το να κοιμόμαστε μπρούμυτα είναι η χειρότερη θέση – προτιμήστε να κοιμηθείτε ανάσκελα ή στο πλάι. Ένα καινούριο μαξιλάρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Κάντε μασάζ στον εαυτό σας
Τίποτα καλύτερο από ένα μασάζ για να ανακουφίσετε την ένταση στον αυχένα και τους πιασμένους μύες, όμως οι μασέρ δεν είναι ούτε πάντα στη διάθεσή μας ούτε… οικονομικοί. Κάντε λοιπόν μασάζ στον εαυτό σας, ενώ κάθεστε στο γραφείο σας:

-Ξεκινήστε τοποθετώντας τα χέρια πάνω στους ώμους σας. Εκπνεύστε, ρίχνοντας απαλά το κεφάλι σας προς τα πίσω και σπρώξτε τα χέρια σας από τους ώμους προς το λαιμό σας, πιέζοντας συνεχώς.

– Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους αγκώνες στο γραφείο και αφήστε το κεφάλι σας να πέσει προς τα εμπρός. Κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας σε μικρούς κύκλους στον αυχένα σας, από τους ώμους έως τη βάση των μαλλιών σας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/