Μπιφτέκια με σος

images_2932017_2_mpiftekia-me-sos-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό από σπάλα ή λαιμό    
    Αυγό 1 τεμ    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση    
    Κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Κρεμμύδι μέτριο 1 τεμ    
    Σκόρδο 1 μέτρια σκελίδα    
    Ντομάτα 1 μεγάλη    

Σος κρέμας

    Κρέμα γάλακτος 150 ml    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας    
    Βαλσάμικο ξύδι 2 κουταλιές της σούπας    
    Μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι κατά βούληση    

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά ,προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το πιπέρι,το κύμινο και το αλάτι. Στο μπλέντερ κόβουμε την ντομάτα,το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε καλά, για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια μεγάλα, τα ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 20 λεπτά. Για την σος , βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσάμικο, το μέλι, την μουστάρδα και τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή με ένα πιρούνι για να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,χτυπώντας συνέχεια για να γίνει μια απαλή σος. Τα μπιφτέκια συνοδεύονται ωραία με πατάτες τηγανητές ή ψητές στον φούρνο.

* Στην σος κρέμας μπορούμε να μειώσουμε σε 1 κουταλάκι γλυκού την μουστάρδα , ανάλογα τα γούστα μας στην γεύση της μουστάρδας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/