Μην αγνοείτε τον επίμονο πονοκέφαλο

images_3032017_2_headache-on-top-of-head-3.jpg

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να παραβλέπουμε τους επίμονους πονοκέφαλους από τους οποίους υποφέρουμε, παρά το γεγονός ότι είναι ένα συνηθισμένο σημάδι για την ύπαρξη όγκου στον εγκέφαλο.

Τις περισσότερες φορές οι πονοκέφαλοι αντιμετωπίζονται με παυσίπονα, έστω και αν είναι σύμπτωμα κάποια άλλης, σοβαρότερης αιτίας. Ένας αμβλύς, επίμονος πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από αυξημένη πίεση στο κεφάλι, λόγω της ύπαρξης ενός όγκου του εγκεφάλου.

«Συνήθως αυτός είναι ένας νέος πονοκέφαλος που ο ασθενής δεν είχε αισθανθεί ποτέ πριν και δεν είναι οξύς, είναι περισσότερο ένας αμβλύς πόνος», εξηγεί ο Δρ Robert Martuza, Καθηγητής Νευροεπιστημών από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ο πόνος είναι αργός και επίμονος και αυξάνεται καθώς ο όγκος μεγαλώνει και η πίεση αρχίζει να αυξάνεται μέσα στο κεφάλι. Εάν όντως υπάρχει ένας όγκος, οι πονοκέφαλοι είναι πιθανόν να είναι πιο έντονοι το πρωί ή το βράδυ, λόγω της αύξησης της πίεσης στον εγκέφαλο όταν κοιμόμαστε.

Η είδηση ​​έρχεται ως συνέχεια μιας πρόσφατης έρευνας που σημειώνει ότι τα συστήματα υγείας έχουν αποτύχει στις περιπτώσεις ασθενών που εμφάνισαν όγκο στον εγκέφαλο, εδώ και δεκαετίες. Η έκθεση ζητάει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην έρευνα και τονίζει ότι οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται όπως πρέπει σε κανένα στάδιο, από τη διάγνωση έως τη θεραπεία.

Εάν αντιμετωπίζετε λοιπόν ένα επίμονο πονοκέφαλο, θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική συμβουλή.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/