Μανταρινόπιτα με σοκολάτα

images_432017_mantarinopita-me-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ξύδι 4 κουταλιές σούπας    
    Νισεστέ 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό    
    Νερό 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό    

Για την γέμιση

    Μανταρίνια 4 ολόκληρα    
    Μανταρίνια 2 μόνο τον χυμό τους    
    Φαρίνα 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Κουβερτούρα 125 γρ    
    Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
    Μέλι 2 κουταλιές σούπας    
    Λικέρ μανταρίνι 1 κουταλιά σούπας ή κονιάκ    

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το νισεστέ , το αλάτι , το ξύδι , το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την χωρίζουμε σε 3 μπάλες και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος καλύπτοντας με ένα πανί για όσο χρόνο θα φτιάχνουμε την γέμιση. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα 4 μανταρίνια ολόκληρα  (αφού τα πλύνουμε καλά και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια) ,  στύβουμε τα άλλα 2 μανταρίνια και αδειάζουμε τον χυμό τους στο μπλέντερ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το 1  φλυτζάνι νερό, την ζάχαρη και  την κουβερτούρα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσουν η κουβερτούρα και η ζάχαρη. Εκεί μέσα προσθέτουμε το μείγμα μανταρινιών και τα βράζουμε όλα μαζί ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι , την φαρινάπ , το αλεύρι , το baking powder, το αλάτι , το λάδι , το λικέρ μανταρινιού (ή κονιάκ) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς ρευστό μείγμα.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με τον πλάστη και το τοποθετούμε σε στρογγυλό μετρίου μεγέθους ταψί (28/32 μέγεθος) , ελαφρώς λαδωμένο με το πινελάκι . Το απλώνουμε καλά μέσα στο ταψί χωρίς να εξέχουν οι άκρες και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το τρίβουμε μέσα στο μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας. Ανοίγουμε και τα άλλα 2 φύλλα μας, τοποθετούμε ένα στον πάτο του στρογγυλού ταψιού μας (ας προεξέχει δεν πειράζει), λαδώνουμε με το πινελάκι , αδειάζουμε από πάνω την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν από το ταψί, αλείφουμε με λάδι , πιτσιλάμε με τα χέρια μας σταγόνες νερού και τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια αλλά όχι βαθιά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Προσέχουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος αν φουσκώσει το φύλλο να τρυπήσουμε πάλι με το πιρούνι την επιφάνεια. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/