Κρεμμυδόσουπα

images_732017_2_kremidosoypa-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κρεμμύδια 700 γρ κομμένα ροδέλες    
    Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Βούτυρο 60 γρ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι    
    Ζωμός κότας λιωμένος σε 7 ποτήρια νερού    
    Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Πιπέρι κόκκινο προαιρετικά    
    Κρουτόν προαιρετικα    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε τα κρεμμύδια που αφού τα καθαρίσαμε τα κόψαμε σε ροδέλες , τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα σκόρδα ανακατεύουμε, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας που λιώσαμε σε μια κατσαρολίτσα με  7 ποτήρια νερού, προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι ,ρίγανη και τον μαϊντανό και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή με κρουτόν και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/