Η χρυσή συνταγή του γυναικείου οργασμού (και άλλα ενδιαφέροντα)

images_332017_53a093b835174_-_cos-orgasm-600.jpg

Μια μελέτη από μια ομάδα ερευνητών των ΗΠΑ δείχνει ότι η διέγερση των γεννητικών οργάνων, τα ερωτικά φιλιά και το στοματικό σεξ είναι η «χρυσή τριάδα» των σεξουαλικών πρακτικών που αυξάνουν την πιθανότητα για οργασμό στις γυναίκες, κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθησαν μέσω μιας online έρευνας, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του NBC News. Οι απαντήσεις προήλθαν από περισσότερους από 52.000 συμμετέχοντες, ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών που ήταν σε μια σχέση με ένα άτομο .

Τα αποτελέσματα ρίχνουν φως στο χάσμα των οργασμών – όχι μόνο μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και μεταξύ ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. «Είχαμε τη σπάνια ευκαιρία να πάρουμε απαντήσεις από περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 2.000 γκέι, λεσβιών και αμφιφυλόφιλων ανδρών και γυναικών», δήλωσε ο David Frederick, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας από το Πανεπιστήμιο Chapman.

Ενώ το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών ανέφεραν ότι συνήθως ή πάντα είχε οργασμό κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής συνεύρεσης, μόνο το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών έφτασε στην κορύφωση. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 89% για τους γκέι, 86% για τις λεσβίες, 88% για τους αμφιφυλόφιλους άνδρες και 66% για τις αμφιφυλόφιλες γυναικών.

«Οι διαφορές στην επίτευξη οργασμού μεταξύ ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναίκες ήταν γνωστές πριν από την εν λόγω μελέτη», δήλωσε ο Φρέντερικ. «Η διαφορά όμως μεταξύ των λεσβιών και των ετεροφυλόφιλων γυναικών, ήταν έως τώρα περισσότερο υποθετική ή βασιζόταν σε μικρά δείγματα. Η μελέτη αυτή αναδεικνύει με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τις διαφορές».

Οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των γυναικών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, λένε οι συντάκτες της μελέτης, θα μπορούσε, τουλάχιστον εν μέρει, να οφείλεται στο γεγονός ότι στις ομοφυλόφιλες  γυναίκες αρέσει να προκαλούν εκ περιτροπής οργασμό η μία στην άλλη και στο ότι γνωρίζουν καλύτερα από τους άνδρες ότι ο γυναικείος οργασμός δεν σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την κολπική διείσδυση.

«Περίπου το 30% των ανδρών πιστεύουν πραγματικά ότι το κολπικό σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχει οργασμό μια γυναίκα και αυτό είναι τραγικό, επειδή δεν θα μπορούσε να κάνουν περισσότερο λάθος», είπε η συν-συγγραφέας της έρευνας Elisabeth Lloyd, καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 35% των ετεροφυλόφιλων γυναικών φτάνει σε οργασμό κάνοντας κολπικό σεξ και μόνο, με το 44% να δηλώνει ότι συμβαίνει σπάνια ή ποτέ. Αντίθετα, το 80% των ετεροφυλόφιλων γυναικών και το 91% των ομοφυλόφιλων φτάνουν πάντα ή σχεδόν πάντα σε οργασμό με ένα συνδυασμό διέγερσης των γεννητικών οργάνων, ερωτικών φιλιών και στοματικού σεξ – αλλά χωρίς κολπικό σεξ.

Η μουσική, αλλαγή σεξουαλικής στάσης ή η φράση «σ’ αγαπάω», δεν φάνηκαν να επηρεάζουν τις πιθανότητες ενός άνδρα να φτάσει σε οργασμό. Αντίθετα, τα παραπάνω αύξησαν κατά 20% πιθανότητες οργασμού στις γυναίκες.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ενώ το 41% ​​των ετεροφυλόφιλων ανδρών ανέφερε ότι η σύντροφός τους έφθανε πάντα οργασμό, μόνο το 33% των ετεροφυλόφιλων γυναικών δήλωσε ότι όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο. «Μέρος αυτής της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες προσποιούνται ότι έχουν οργασμό για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων την αγάπη για τον σύντροφό τους, την προστασία της αυτοεκτίμησης του συντρόφου τους, την υπερκατανάλωση αλκοόλ και τον τερματισμό της σεξουαλικής επαφής», σημειώνουν οι συγγραφείς.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/