Διατροφή… το ελιξίριο του έρωτα

images_2632017_2_couple-eating-apple.jpg

Προτιμήστε για την βραδινή σας έξοδο… τα Θαλασσινά!

Tα θαλασσινά και ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι, καλαμάρια) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.

Ειδικότερα για τα στρείδια, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες επιδρούν στον εγκέφαλο βοηθώντας την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών, οιστρογόνα και τεστοστερόνη. Tα θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας τη διαστολή τους και συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Επίσης περιέχουν σελήνιο που παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική λειτουργία.

Αν δεν είστε λάτρεις των θαλασσινών, αλλά απλώς των ψαριών τότε οι σαρδέλες, ο σολομός ή ακόμα και η τσιπούρα αποτελούν άριστες επιλογές καθώς περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα όπου φαίνεται πως βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία.

Πιείτε ένα ποτηράκι … στην υγειά σας!

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μειώνει τις αναστολές του ανθρώπου και τον κάνει πιο διαχυτικό. Αν καταναλώσετε, με μέτρο, το κρασί ή τη μπίρα σας τότε θα προσλάβετε και τα φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά συστατικά τους, που φαίνεται να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Επιλέξτε για επιδόρπιο φρούτα ή….. σοκολάτα!

Tα φρούτα (η μπανάνα, ο ανανάς, το σύκο, τα μούρα, οι φράουλες και τα σταφύλια), είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Oι φυτικές ίνες βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, βοηθώντας την αιμάτωση και άρα την καλύτερη υγεία του οργανισμού. Η σοκολάτα με τη σειρά της, έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες λόγω της φαινυλαιθυλαμίνης που περιέχει. Κατά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες έχουν αναλγητικές ιδιότητες και ανεβάζουν τη διάθεση.

Να θυμάστε πάντα ότι χρειάζεται μέτρο και ισορροπία για να περνάμε όμορφα. Οι υπερβολές πολλές φορές φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr