Γιουβαρλάκια σούπα

images_432017_gioyvarlakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς μοσχαρίσιος 350 γρ    
    Κιμάς χοιρινός 350 γρ    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο    
    Ρύζι καρολίνα 1 φλυτζανάκι του καφέ    
    Πατάτες 4 κομμένες καρέ    
    Καρότα 4 κομμένα ροδέλες    
    Σέλινο 1 κλωναράκι ψιλοκομμένο    
    Δυόσμος 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο    
    Βούτυρο 50 γρ    
    Κύβος λαχανικών 1
    Νερό 8 ποτήρια    
    Αλάτι – πιπέρι
    Μαϊντανός 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να τα αλευρώσουμε    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , τον δυόσμο και το σέλινο. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι,το ρύζι,τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο , αλάτι-πιπέρι, δυόσμο και λίγο νεράκι. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τον κύβο λαχανικών, το σέλινο, αλάτι-πιπέρι, μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα καρότα που κόψαμε σε ροδέλες και τις πατάτες που κόψαμε καρέ. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε τα γιουβαρλάκια από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά ,προσθέτοντας λεμόνι στο πιάτο του ο καθένας αν θέλει.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/