5+1 τρόποι για να ηρεμήσετε άμεσα

images_522017_calm-woman.jpg

Για ορισμένους ανθρώπους το άγχος είναι σύμμαχος: τους κινητοποιεί, τους δίνει επιπλέον ενέργεια, τους βοηθάει να σκεφτούν και να δράσουν γρήγορα ώστε να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση. Για τους περισσότερους όμως από εμάς το άγχος είναι εφιάλτης: νιώθουμε να μας καταβάλλει, να μας μπλοκάρει, να μην μας αφήνει να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται να ηρεμήσουμε και να το διώξουμε από πάνω μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να φέρουμε εις πέρας την καθημερινότητά μας. Και ίσως τελικά είναι πιο εύκολο να κερδίσουμε αυτή την «μάχη» – αρκεί να ακολουθήσουμε τις συμβουλές που ακολουθούν και οι οποίες υπόσχονται ηρεμία και απαλλαγή από το άγχος μέσα σε λίγα λεπτά.

    Κάντε μασάζ στο χέρι σας
    Οι ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ είναι γνωστές, δεν μπορείτε όμως να έχετε τον μασέρ δίπλα σας κάθε φορά που χρειάζεστε ηρεμία – ακόμη και αν μπορούσατε να το αντέξετε οικονομικά! Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε, είναι να προσφέρετε ένα διακριτικό μασάζ στον εαυτό σας, τρίβοντας με τον αντίχειρά σας κυκλικά την παλάμη του άλλου χεριού. Μπορείτε να το κάνετε όπου και να βρίσκεστε και μέσα σε μερικά λεπτά να νιώσετε πιο χαλαροί.

    Κλείστε τα μάτια σας
    Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ερεθισμάτων που φτάνουν στον εγκέφαλο κάθε στιγμή είναι οπτικά. Κλείνοντας τα μάτια μας που και που για μερικά δευτερόλεπτα (ή και λεπτά, αν είναι δυνατόν) δίνουμε την ευκαιρία στο μυαλό μας να κάνει ένα διάλειμμα που τόσο χρειάζεται και μας βοηθάει να ηρεμήσουμε.

    Ενώστε τις παλάμες σας
    Ένα «κόλπο» από τη γιόγκα: Πιέζοντας τις παλάμες σας μεταξύ τους για 5-10 δευτερόλεπτα, δίνετε την ευκαιρία στο σώμα σας να καταλάβει τα άκρα του αλλά και τη θέση του στον χώρο. Η αίσθηση θα σας απαλλάξει από το άγχος, θα διώξει την ένταση και θα σας φέρει σε επαφή με το σώμα σας.

    Αναστενάξτε
    Πάρτε μια βαθιά ανάσα από το στόμα και κρατήστε την για μερικά δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε αφήνοντας έναν έντονο αναστεναγμό – θα εντυπωσιαστείτε από το βάρος που θα νιώσετε ότι έφυγε από πάνω σας.

    Σπρώξτε τον τοίχο
    Τοποθετήστε τις παλάμες σας σε έναν τοίχο, με τα πόδια καλά στερεωμένα στο πάτωμα και προσπαθήστε να τον σπρώξετε. Φυσικά δεν θα τα καταφέρετε, όμως η αίσθηση σταθερότητας που θα νιώσετε θα σας ανακουφίσει από το άγχος και θα διώξει την ένταση από το σώμα σας.

+1. Αγκαλιαστείτε
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μια αγκαλιά διάρκειας 10 δευτερολέπτων την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών ασθενειών, απομακρύνει το στρες, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά την κούραση – δεν είναι τυχαίο που αναζητούμε πάντα μια αγκαλιά. Ακόμη και αν είστε μόνοι, μπορείτε να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας: τοποθετήστε το ένα χέρι γύρω από την κοιλιά και το άλλο γύρω από τον ώμο σας. Η πίεση σε αυτά τα δύο σημεία θα σας δώσει ένα αίσθημα σταθερότητας και τα οφέλη μιας αγκαλιάς.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/