Όχι, ο έρωτας ΔΕΝ περνάει από το στομάχι!

images_1522017_294398f8c3dcf0956cd3e4ae41871e16.jpg

Και μπορεί τα λαϊκά ρητά να συνδέουν τον έρωτα με το στομάχι, όμως πριν καταλήξει εκεί κάνει μία στάση από το.. μυαλό. Ναι, τελικά ο έρωτας περνάει από το μυαλό! Διότι ο εγκέφαλος είναι αυτός που έχει τον κύριο λόγο στη ρύθμιση της ερωτικής διάθεσης και όχι ο Άγιος με τα αιχμηρά του βέλη. Και υπεύθυνος για τη μεταφορά των σεξουαλικών ερεθισμάτων από και προς τον εγκέφαλο δεν είναι ο ντελιβεράς της γειτονιάς, αλλά οι νευροδιαβιβαστές, εκείνες οι χημικές ουσίες που παράλληλα αυξάνουν την καλή διάθεση και την ευφορία!

Έτσι, μέσα στα gourmet πιάτα της ημέρας, δύσκολα θα βρείτε το ερωτικό ελιξίριο. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τις αφροδισιακές ιδιότητες κανενός μεμονωμένου τροφίμου. Η ερωτική επιθυμία, οι αντοχές και οι σεξουαλικές επιδόσεις μπορούν να ενισχυθούν μόνο μέσω μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής στο σύνολό της. Μίας διατροφής που περιλαμβάνει μία ποικιλία τροφίμων, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως ο ψευδάργυρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το κάλιο, το μαγνήσιο, οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα διάφορα ιχνοστοιχεία, που κρατούν υγιή και τονώνουν όλα τα συστήματα του οργανισμού.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, αφροδισιακός μπορεί να θεωρηθεί μονάχα ο τρόπος της ζωής μας. Και για να επιφέρετε το maximum των σεξουαλικών δυνατοτήτων θα πρέπει να τρώτε ποιοτικά, να ασκήστε συστηματικά και να περιορίσετε στο minimum το άγχος και τις καταχρήσεις. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μία γερή δόση αυτοπεποίθησης θα στέψουν με επιτυχία όλες τις μέρες, και τις νύχτες, του χρόνου.

Και αν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, έχετε σκοπό να επιδοθείτε σε κάποια γαστρονομική «αποπλάνηση», φροντίστε να το απολαύσετε! Αν το έχετε πραγματικά ανάγκη, δε βλάπτει την υγεία..

Πηγή : http://www.nutrimed.gr