images_1522017_tiramisu.jpg

Υλικά

    Σαβαγιάρ 2 πακέτα    
    Τυρί κρέμα 250 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Αυγό 1    
    Κρέμα γάλακτος 200 γρ    
    Κακάο 2 κουταλιές σούπας   
    Βανίλιες 2    

Για το σιρόπι

    Νερό 3 ποτήρια νερού    
    Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού    
    Στιγμιαίος καφές 1 κουταλιά γλυκού    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το τυρί κρέμα ,την άχνη ζάχαρη , το αυγό, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το νερό , την ζάχαρη και τον καφέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν τελείως. Σε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο στρώνουμε ένα- ένα τα σαβαγιάρ στον πάτο , αφού πρώτα τα βουτήξαμε στο σιρόπι. Ακολουθεί το στρώσιμο της κρέμας και μετά μία στρώση σαβαγιάρ. Το κάνουμε αυτό εναλλάξ και τελειώνουμε με κρέμα. Πασπαλίζουμε  με το κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες να σφίξει.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/