Τεστ: μήπως ανήκετε στη «Σκοτεινή Τριάδα»;

images_522017_Darth-Vader.jpg

Μήπως ταυτίζεστε περισσότερο με τον Τζόκερ από ότι με τον Batman, με τον Δόκτωρ Νο και όχι με τον Τζέιμς Μποντ, μήπως το πραγματικό σας πρότυπο είναι ο Δρακουμέλ και όχι ο Μπαμπαστρούμφ;

Αν κάτι από τα παραπάνω σας ακούγεται οικείο, ίσως βρίσκεστε κάπου μέσα στην «σκοτεινή τριάδα» των προσωπικοτήτων που χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα μακιαβελισμού, ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας – όλα τα καλά δηλαδή!

Οι ερευνητές ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο και το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά είναι μεταξύ εκείνων που μελετούν τέτοια χαρακτηριστικά.

Το BBC χρησιμοποίησε πρόσφατα τις έρευνές τους ως βάση για να δημιουργήσει ένα τεστ ερωτήσεων που μετράει κατά πόσο ένα άτομο βρίσκεται μέσα στα όρια που χαρακτηρίζουν τις προσωπικότητες της «σκοτεινής τριάδας».

Εκείνοι που σημειώνουν μεγάλα σκορ στο τεστ δεν φοβούνται να χειραγωγήσουν τους άλλους ώστε να κάνουν αυτό που θέλουν, δεν δείχνουν συμπόνια και θεωρούν τους εαυτούς τους ως αξιοθαύμαστους και ξεχωριστούς.

Ωστόσο οι δημιουργοί του διευκρινίζουν ότι το κουίζ είναι απλά μια ευκαιρία για λίγη διασκέδαση και δεν θα πρέπει να ανησυχήσετε σοβαρά για την προσωπικότητά σας αν επιτύχετε ένα πολύ υψηλό σκορ. Παρόλα αυτά, δίνει αναμφισβήτητα μια ενδιαφέρουσα εικόνα για την προσωπικότητα ενός ατόμου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ένα άλλο μέτρο αναγνώρισης των χαρακτηριστικών που συνδέονται με τη «σκοτεινή τριάδα» είναι το αν ένα άτομο αρέσκεται στα πικρά τρόφιμα, όπως ο σκέτος καφές.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία, έδειξαν σε 500 άνδρες και γυναίκες μια λίστα με ίσο αριθμό γλυκών, αλμυρών, ξινών και πικρών τροφίμων και ποτών. Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν το κάθε φαγητό ανάλογα με το αν τους άρεσε ή όχι και αργότερα συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια προσωπικότητας.

Τα συμπεράσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Appetite έδειξε ότι «η προτίμηση για την πικρή γεύση αναδείχθηκε ως ισχυρός προγνωστικός παράγοντας μακιαβελισμού, ψυχοπάθειας, ναρκισσισμού και καθημερινού σαδισμού».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/