Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

images_30_red_wine.JPG

Mετά από μια τρομερή μέρα στο γραφείο, έχετε την ανάγκη για ένα απολαυστικό ποτήρι κόκκινο κρασί.  Τότε μια φωνή μέσα σας αναρωτιέται:  «Κάνει καλό το κόκκινο  κρασί;»,  «Πειράζει να πίνω ένα ποτηράκι που και που μέσα στην εβδομάδα;»

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε ακούσει για τα οφέλη του κόκκινου κρασιού ξανά στο παρελθόν. Αλλά ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με τα πλεονεκτήματα που κρύβει ένα ποτήρι κρασί.

1. Μακροζωία

Η καθημερινή κατανάλωση κρασιού είναι μέρος μιας  διατροφικής  συνήθειας  που συμβάλει στη μακροζωία και σε συνδυασμό με την περιορισμένη κατανάλωση  ζωικής τροφής  πετυχαίνουμε τον τέλειο συνδυασμό.

2. Οξυδέρκεια

Η ρεσβερατρόλη μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την βραχυπρόθεσμη μνήμη. H ρεσβερατρόλη είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα, στα πεύκα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια. H φλούδα των σταφυλιών περιέχει κατά πολύ τις μεγαλύτερες ποσότητες ρεσβερατρόλης.

3. Κατά της ακμής

Η πόσιμη μορφή της ρεσβερατρόλης που εμπεριέχεται στα κόκκινα κρασία έχει καλύτερα αποτελέσματα από ότι έχει η τοπική εφαρμογή με κρέμες.

4. Αντικαταθλιπτικό

Γνωρίζετε ότι το κρασί σας βοηθά να χαλαρώσετε, αλλά βοηθάει και με την κατάθλιψη; Ερευνητές στην Ισπανία, διαπίστωσαν  ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που κατανάλωσαν δύο έως επτά ποτήρια κρασί ανά εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη.

5. Υγιεινά μάτια

Τα συστατικά του κόκκινου κρασιού μπορούν να ελέγξουν την πίεση του αίματος στα μάτια μας σύμφωνα με μελέτες του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

6. Προλαμβάνει πολλούς τύπους καρκίνου

Το κόκκινο κρασί μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα θρεπτικό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να βελτιώσει τους καρκινικούς δείκτες.

7. Μειώνει την χοληστερόλη

Σύμφωνα με τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι το κρασί συμβάλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας αν το συμπεριλάβουμε στην διατροφή και στον τρόπο ζωής μας και όχι σε μεμονωμένες  καταστάσεις.

Lithos Digital