Σταφύλια κομπόστα

images_2122017_2_stafilia-komposta.jpg

Υλικά

    Σταφύλια άσπρα 2 ποτήρια του νερού    
    Νερό 5 ποτήρια του νερού    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού    
    Κανέλα ξυλάκι 1    
    Γαρύφαλλα 2 – 3 τεμ  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σταφύλια από το τσαμπί τους, τα πλένουμε και γεμίζουμε 2 ποτήρια νερού με αυτά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό , την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/