Σοκολατένιο κέικ με αμύγδαλα και πράσινα μήλα

images_2522017_2_keik-sokolata-me-amugdala-kai-mila.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι    
    Κακάο 3 κουταλιές της σούπας    
    Αυγά 3 τεμ.    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Πράσινα μήλα 3 τεμ. καθαρισμένα και τριμμένα    
    Αμύγδαλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κακάο επιπλέον 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού    
    Άχνη ζάχαρη 2 1/2 κουτάλιες της σούπας    
    Αλάτι μια πρέζα    

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια στενόμακρη φόρμα ή ταψάκι, βουτυρωμένη και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη,το αλάτι και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με το ελαιόλαδο και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά να ανακατευτούν καλά για 5 λεπτά.  Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα, τα αμύγδαλα που τα έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και την βάζουμε να ψηθεί καλά για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-12 λεπτά (για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με μαχαίρι και αν δούμε ότι μόνο υγρασία άφησε πάνω στην λεπίδα και καθόλου από το υλικό είναι έτοιμο.) Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τις 2 1/2 κουταλιές του γλυκού κακάο και με τις 2 1/2 κουταλιές άχνη ζάχαρη. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/