Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό

images_1822017_plastic-surgery-600x400.jpg

Η επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού είναι μια επιλογή με τα αποτελέσματα της οποίας θα χρειαστεί να ζήσετε για αρκετά μεγάλο διάστημα. Μια επιτυχημένη αισθητική επέμβαση θα σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο καλά με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας, θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα σας αλλάξει τη διάθεση για τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά όμως, μια ατυχής επιλογή πλαστικού χειρουργού, αυξάνει τις πιθανότητες να μην μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της επέμβασης ή και να έχετε άλλες δυσάρεστες επιπλοκές.

Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα προτού αποφασίσετε και να ρωτήσετε όλες τις λεπτομέρειες για τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την επέμβαση που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ο ιατρός θα πρέπει πρώτα απ’ όλα άλλωστε να εμπνέει εμπιστοσύνη στον ασθενή που εμπιστεύεται την υγεία στα χέρια του. Διαβάστε μερικά βασικά σημεία που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σου προτού επιλέξετε πλαστικό χειρουργό:

– Βεβαιωθείτε ότι ο ιατρός έχει σημαντική εμπειρία όχι γενικά στην πλαστική χειρουργική αλλά στη συγκεκριμένη επέμβαση που θέλετε να κάνετε – όπως φαντάζεστε, η ρινοπλαστική από την προσθετική στήθους είναι αρκετά διαφορετικές διαδικασίες. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τον ιατρό σας πόσο καιρό κάνει τη συγκεκριμένη επέμβαση και πόσες φορές την έχει εκτελέσει.

– Καθώς η αισθητική είναι και προσωπικό θέμα, σιγουρευτείτε ότι έχετε παρόμοια αίσθηση του τι είναι ωραίο και τι όχι με τον ιατρό – άλλωστε, η πλαστική χειρουργική έχει ως βασικό άξονα την αισθητική. Ζητήστε να δείτε τα αποτελέσματα προηγούμενων επεμβάσεων του ιατρού, ώστε να ξέρετε ότι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος. Προσέξτε τα αποτελέσματα ασθενών με παρόμοια με εσάς χαρακτηριστικά και την ικανότητα του ιατρού να παρέχει σταθερά αποτελέσματα.

– Ο ιατρός σας θα πρέπει όχι μόνο να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, αλλά και να σας κάνει να νιώθετε άνετα μαζί του, καθώς θα περάσετε αρκετό χρονικό διάστημα μαζί του πριν και μετά από την επέμβαση. Νιώθετε ότι μπορείτε να του κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση που μπορεί να σας δημιουργηθεί αλλά και να του απαντήσετε με τη σειρά σας ειλικρινά σε οποιαδήποτε ερώτηση σας κάνει εκείνος, όσο προσωπική και να είναι;

– Ελέγξτε τις εγκαταστάσεις του ιατρικού κέντρου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να σας φροντίσουν σε περίπτωση που υπάρχει κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή μετεγχειρητικά;

– Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πέρα από το ιατρικό κομμάτι της αισθητικής ιατρικής, δεν παύει να είναι μια υπηρεσία που σας παρέχεται και η εξυπηρέτησή σας θα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Κοιτάξτε αν το προσωπικό είναι φιλικό, η οικονομική πλευρά της επέμβασης ξεκάθαρη, οι εγκαταστάσεις της αρεσκείας σας.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/