Ποιες πλαστικές επεμβάσεις προτιμούν οι άνδρες

images_1822017_maleplasticsurgery.jpg

Ο αριθμός των ανδρών που επιλέγουν να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις έχει αυξηθεί περισσότερο από 110% από το 2000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Άλλοτε «προνόμιο των γυναικών», η αισθητική χειρουργική είναι πλέον δικαίωμα και του «ισχυρού» φύλου.

Μία από τις αισθητικές επεμβάσεις στις οποίες καταφεύγουν οι άνδρες είναι η επέμβαση μείωσης του στήθους. Μια χειρουργική επέμβαση που βελτιώθηκε δραματικά από τον χειρουργό Paul Levick, ο οποίος επινόησε έναν τρόπο για την απομάκρυνση του ιστού του μαστού μέσα από μικροσκοπικές τομές στις μασχάλες, οι οποίες επουλώνονται χωρίς να αφήσουν σχεδόν καμία ουλή. Πριν από αυτή την καινοτομία, η συγκεκριμένη επέμβαση θα μπορούσε να αφήσει μια εμφανή ουλή στο στήθος.

Δημοφιλής αισθητική επέμβαση στους άνδρες είναι επίσης η ρινοπλαστική. Αν και είναι σχετικά απλή για τις γυναίκες, η διόρθωση της μύτης είναι πιο δύσκολη και απρόβλεπτη για τους άνδρες, επειδή η μύτη τους έχει παχύτερο και πιο λιπαρό δέρμα.

Το ολικό λίφτινγκ προσώπου, γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλές στους άνδρες, καθώς συχνά αφήνει ουλές. Συνήθως προτιμούνται πιο ασφαλής εναλλακτικές λύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, όπως η βλεφαροπλαστική, η οποία δίνει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ των επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής σε άνδρες και αποτελεί μια ασφαλή, εφάπαξ διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής, το δέρμα αφαιρείται από το άνω βλέφαρο και το λίπος απομακρύνεται πριν από το κλείσιμο της τομής με ένα μόνο ράμμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι ουλές είναι ελάχιστα ορατές.

Ανάμεσα στους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, η βλεφαροπλαστική είναι η πιο κοινή αισθητική επέμβαση, καθώς και η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο). Δεδομένου ότι ένα συμβατικό λίφτινγκ σπάνια απαλλάσσει από το πρόβλημα, χρησιμοποιούνται άλλες μέθοδοι για το σφίξιμο και την απομάκρυνση του δέρματος που περισσεύει.

Η μείωση του λίπους στα μάγουλα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ωχρότητα στο δέρμα, είναι ένας άλλος λόγος δυσαρέσκειας για την εμφάνισή τους στους ηλικιωμένους άνδρες. Το fat grafting – η λήψη λίπους από ένα μέρος του σώματος και η τοποθέτησή του σε ένα άλλο – μπορεί να βοηθήσει τα μάγουλα ανακτήσουν την πλαστικότητα και τη ζωντάνια τους. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητα «για πάντα» και η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η τρέχουσα «επιδημία» παχυσαρκίας δείχνει ότι η αισθητική χειρουργική του μέλλοντος θα εστιάσει σε ασθενείς που έχουν χάσει ένα σημαντικό μέρος του βάρους τους. Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, η περίσσεια δέρματος στην κάτω κοιλιακή χώρα, στη βουβωνική χώρα, τα χέρια, το στήθος και το εσωτερικό των μηρών μετά από μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο πρόσωπο, όπως μυκητιάσεις, εξανθήματα, υπερβολική εφίδρωση και πληγές.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/