Πιτσάκια κλειστά

images_2322017_pitsakia-kleistaa1.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Νερό 4 ποτήρια    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κιλό    
    Νωπή μαγιά 2 κύβους    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού    

Για την γέμιση

    Μπέικον 8 φέτες    
    Γαλοπούλα 8 φέτες    
    Τυριά διάφορα τριμμένα της αρεσκείας μας    
    Σάλτσα ντομάτας με βασιλικό 1 κουτί    

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα ποτήρι νερό τους 2 κύβους μαγιά. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε και τα άλλα 3 ποτήρια νερού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τα υλικά για την γέμιση. Κόβουμε τις φέτες μπέικον και γαλοπούλας σε κύβους , τρίβουμε τα τυριά της αρεσκείας μας σε ένα μπολ και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ την σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ( ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας μας). Κόβουμε μια χούφτα από την ζύμη μας ή οποία έχει φουσκώσει , την πλάθουμε μπαλάκι και την ανοίγουμε με λεπτό πλάστη. Γεμίζουμε με υλικό (μπέικον , γαλοπούλα ,τυριά σάλτσα) και κλείνουμε καλά την ζύμη ώστε να μην χυθεί έξω το υλικό. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει. ‘Εχουμε γεμίσει ένα τηγάνι με καλαμποκέλαιο τόσο όσο να έχει καλύψει τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να κάψει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα κλειστά πιτσάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

* Σχετικά με την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

* Εκτός από το τηγάνισμα μπορούμε να ψήσουμε τα πιτσάκια στον φούρνο , σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφού τα αλείψουμε με κρόκο αυγού από πάνω.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/